Hamšíkék lebőgtek

<p>Csak döntetlenre futotta a szlovák labdarúgó-válogatottnak Liechtensteinben, s a világranglista 158. helyezettje elleni 1:1 azt jelenti, végleg búcsút mondhatnak a vb-részvételnek.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Bekövetkezett, amire a szlovák szurkolók gondolni sem mertek, de a válogatott eddigi szereplése, s főleg a játékosok hozzáállása már előrevetítette: a motiválatlan, lélekben már a nyaraláson járó szlovák futballisták nem tudtak felpörögni a vaduzi világbajnoki selejtezőre. A vendégcsapatból ráadásul hiányzott a megváltóként várt David Depetris, mivel a honosított argentin csatár a mérkőzést megelőző napon, öt perccel az edzés vége előtt combizomhúzódást szenvedett, így csak a lelátóról nézhette a meccset.

S amit látott, abban nem volt sok öröme: a lelkes hazaiak – számukra valószínűleg nem csak frázis, hogy minden meccs ünnep – a 13. percben Hubočan és Čišovský hibája után Büchel révén megszerezték a vezetést. A szlovákokat azonban ez sem ébresztette fel, könnyelműen játszottak, s még a liechtensteiniek rúghattak volna újabb gólt.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a vendégek, de a helyzeteik kimaradtak, Jehle kapus extázisban védett, Hamšík és társai pedig meg is könnyítették a dolgát, mert sokszor a gólvonalig akarták vezetni a labdát. Végül a 73. percben Ďurica egyenlített, de a hősiesen védekező hazaiak az egy pontot már nem engedték ki a kezükből.

„Amióta a csapatnál vagyok, ilyen rosszul még nem játszottunk” – ismerte el Stanislav Griga, a szlovákok egyik szövetségi kapitánya.

A csereként beállt Marek Bakoš is keményen fogalmazott: „Liechtensteint bármelyik szlovák vagy cseh élvonalbeli csapatnak simán le kellene győznie, s mi válogatottként nem voltunk erre képesek. Szégyen.”

„Ez volt életem legszomorúbb gólja – jegyezte meg Ján Ďurica. – Mindenkinek magába kell néznie. Az eredményekért az edző felel, de a játékosok felelnek azért, mi történik a pályán.” A szlovákok jelenleg hét ponttal vannak lemaradva az éllovas bosnyákoktól, s néggyel a második helyezett görögöktől. Matematikailag még van esélyük, de a hátralévő négy mérkőzésükből kettőt éppen a listavezetővel játszanak. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?