Sabadka: „Nincs mit a lányok szemére vetnem”

<p>Nagyvárad. A szlovák női kézilabda-válogatott a vb-selejtező visszavágójén is kikapott Romániától (30:22), így ismét nem lesz ott a világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Szlovákia 18 éve szerepelt utoljára vb-n, s a decemberi szerbiai tornára sem jutott ki, mivel a román kézilabdázók az egy héttel ezelőtti, Partizánskéban aratott győzelem után (23:21) hazai pályán is legyőzték Peter Sabadka szövetségi kapitány csapatát.

A szlovák tréner a támadást akarta előtérbe helyezni a nagyváradi visszavágón, mégis a románok léptek el a meccs elején (7:3). Hiába kezdtek el lassan zárkózni a vendégek, Ungureanu kapus a félidő második felében elkapta a fonalat, s néhány pillanatig 17:10-et is mutatott az eredményjelző. 4-5 gólos különbség állandósult, sőt, a 40. percben 24:17-re, az 54.-ben 28:19-re vezettek a románok, akik így az utolsó percekben már a továbbjutást ünnepelhették.

A 30:22-vel zárult találkozón a vendégek legjobbja – az első meccshez hasonlóan – Tóth Erzsébet volt nyolc góljával, de Sabadka többi védencéről sem nyilatkozott elmarasztalóan. „Természetesen nem így képzeltük el a visszavágót, de megmutatkozott a románok tudása. Nincs mit a lányok szemére vetnem, nagyon akartak, bár nem sikerült a meccs elején megszereznünk a vezetést, amivel nyomás alá helyezhettük volna az ellenfelet – mondta a szövetségi kapitány. – Az első félidőben nem működött túl jól a védekezésünk, ráadásul támadásban is sok helyzetet elkótyavetyéltünk. Hátrányból pedig nehéz felállni. Remélem, a most szerzett tapasztalaloknak a lányok már a következő selejtezősorozatban hasznát veszik.”

Az Eb-kvalifikáció októberben kezdődik, Szlovákia Franciaországgal, Izlanddal és Finnországgal került egy csoportba, ahonnan két csapat jut ki a tornára. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?