Maugli saját dalt kap A dzsungel könyvében

MTI-HÍRBudapest. Új Maugli-dallal bővül A dzsungel könyve című zenés játék: Dés László és Geszti Péter friss szerzeményét az 1000. előadáson, április 19-én hallhatja a közönség a Pesti Színházban.Ez az első olyan magyar színházi produkció, amely megéri az ezredik előadást.

MTI-HÍR

Budapest. Új Maugli-dallal bővül A dzsungel könyve című zenés játék: Dés László és Geszti Péter friss szerzeményét az 1000. előadáson, április 19-én hallhatja a közönség a Pesti Színházban.

Ez az első olyan magyar színházi produkció, amely megéri az ezredik előadást. Sok mindennek össze kellett jönnie ahhoz, hogy ez megtörténhessen – hangsúlyozta Dés László, a magyar zenés színházi irodalom legsikeresebb darabjának komponistája. Dés hozzátette: nehéz volt fölvenni a fonalat 17 év elteltével.

Geszti Péter szövegíró szerint az elvesztett alkotótársak emlékének felidézésére, a saját életük továbbvitelének és az egész „dzsungelkeret” kiteljesítésének szempontjából fontos, hogy megszületett az új dal. Mauglinak eddig nem volt saját áriája, ezt a hiányt pótolták, s így az első felvonás végén most lesz egy új finálé.

Az idegenségről szóló Csak egy út van! című dal akkor hangzik el, amikor Mauglinak szembesülnie kell azzal, hogy korábbi életének vége. Meghal Balu, a pótapja, és el kell hagynia a helyet, ahol boldogan élt.

A dzsungel könyvét ötletgazdaként és rendezőként Hegedűs D. Géza vitte színre a Vígszínház társulatával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?