Sötétségbe borul két utca Kassán

MARSOVSZKY MIKLÓSKassa. Kassa ismét csatlakozik a Föld órája figyelemfelkeltő akcióhoz. Holnap 20.30-kor két utca teljes sötétségbe borul.Az akciót, amelyet minden március utolsó szombatján megtartanak a világ számos pontján, 2007-ben hívta életre a Természetvédelmi Világalap (WWF).

MARSOVSZKY MIKLÓS

Kassa. Kassa ismét csatlakozik a Föld órája figyelemfelkeltő akcióhoz. Holnap 20.30-kor két utca teljes sötétségbe borul.

Az akciót, amelyet minden március utolsó szombatján megtartanak a világ számos pontján, 2007-ben hívta életre a Természetvédelmi Világalap (WWF). Lényege, hogy a háztartások és vállalkozások egy órára minél több elektromos berendezést kapcsoljanak ki, ezzel hívják fel a figyelmet a klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára.

Kassa először 2010-ben csatlakozott a kezdeményezéshez, amikor több épület megvilágítását lekapcsolták. Tavaly az Alejová utca közvilágítását kapcsolták ki, idén az említett utca mellett a Déli sugárút (Južná trieda) is sötétségbe borul. Összesen 297 izzót kapcsolnak ki 20.30-kor egy órára, ami megközelítőleg 45,4 kW elektromosenergia-megtakarítást jelent – tájékoztatta lapunkat Linda Šnajdárová, a kassai magisztrátus munkatársa. Hozzátette, azért esett a választás éppen erre a két utcára, mert aránylag kevés gyalogos közlekedik erre, továbbá azért, mert műszakilag könnyen megoldható a közvilágítás kiiktatása és a hatása is jelentősnek mondható.

Michaela Sabolová, a Kassa-Turizmus szervezet marketingmenedzsere arról tájékoztatta lapunkat, hogy az érdeklődők a Dália Eco friendly Hotel meglátogatásával is támogathatják a projektet, mivel a szálloda éttermében is eloltják a villanyt, gyertyák és fáklyák segítségével teremtenek meghitt hangulatot. Sabolová elmondta, az akcióhoz bárki csatlakozhat, ha otthonában legalább erre az egy órára kikapcsolja az elektromos berendezéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?