Az Affleckakció

TALLÓSI BÉLABen Affleck ünnepelt, és lezárt egy korszakot. Pár órával az Oscar-gála után, egy Los Angeles-i étteremben levágta a szakállát. Megszabadult dús, Oscar-díjas arcszőrzetétől, s ezzel végleg levetette magáról Tony Mendez CIA-ügynök tartozékát.

TALLÓSI BÉLA

Ben Affleck ünnepelt, és lezárt egy korszakot. Pár órával az Oscar-gála után, egy Los Angeles-i étteremben levágta a szakállát. Megszabadult dús, Oscar-díjas arcszőrzetétől, s ezzel végleg levetette magáról Tony Mendez CIA-ügynök tartozékát. A szinte az egész arcát eltakaró szakállat a színész-rendező ugyanis az Oscar-szobrocskával frissen bearanyozott filmje, Az Argo-akció végett növesztette, amelyben a főhős, Tony Mendez szerepét osztotta magára. Nem kár a szakálláért, mivel Ben Afflecknek valószínű nem abban van az ereje. Szakáll nélkül is bizonyított már. 1997-ben. Emlékezzünk csak rá, Hollywood kapuját erőteljesen megdöngette két „tejfölösszájú”, alig ismert (vagy teljesen ismeretlen?) filmes, két jó barát, Matt Damon és Ben Affleck. Szinte a semmiből jöttek eredeti, saját forgatókönyvvel, melyet a kallódó matekzseni, Will Hunting életpróbáiról vetettek papírra, s amelyben maguknak is jól játszható szerepeket írtak. Történetükből Gus Van Sant rendezett bőr alá ható mozgóképet. Nemcsak a nézők, hanem az Amerikai Filmakadémia szigorú tagjainak a szívét is olyannyira megszorongatta a sztori, hogy kalapot emeltek a két fiatalember előtt, s a Good Will Huntingért nekik ítélték a legjobb eredeti forgatókönyvnek járó Oscar-szobrot. Ami egy csapásra ismertté és elismertté tette Matt Damont és Ben Afflecket. Egyben megnyitotta előttük az álomgyári nagy lehetőségeket, amelyeket színészként kamatoztattak. Egyik filmből a másikba léptek. A szerepekkel Matt Damonnak sikerült jobb szelet kifognia, Ben Afflecknek valahogy gyengébb filmek jutottak. S talán, mert ő is érezte, hogy nincs erős filmje, gondolt egyet, s maga ült a rendezői székbe. Leforgatta a Tolvajok városa című drámát, amelynek eljátszotta a főszerepét is. Drámai erejével nagyot ütött a film. Afflecket ígéretes rendezőként ünnepelték, aki az erőszakos bűnügyi történetben is érzékletesen tudta megfogni az emberi mélységet, s a bonyolult, fordulatos sztorit ügyes kézzel formálta mozivá. Ez csak erősödött Az Argo-akcióban. Furcsa, hogy a rendezői kategóriában nem jelölték Oscar-díjra, ám annál nagyobbat szólt Michelle Obama bejelentése, hogy a legjobb film Az Argo-akció. Amely Ben Affleck szakállát filmtörténetté tette.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?