„Rendeletdömping” Királyhelmecen

<p>Királyhelmec. A bodrogközi település önkormányzatának soron következő tanácskozásán jó néhány, a város számára fontos ügyben dönteniük kell a képviselőknek. A február 28-i ülésen valószínűleg több helyi érvényű rendelet elfogadására vagy módosítására is sor kerülhet.</p>

LECZO ZOLTÁN

Kalapos Árpád alpolgármester lapunknak elmondta, az e heti önkormányzati ülésen tárgyalni fognak egy új, a városi zöldövezetekről szóló helyi érvényű rendeletről, a településen ezekre vonatkozó szabályozás ugyanis eddig nem volt érvényben. A hatályos törvényi előírások szerint február 15-ig kellett eleget tenniük bejelentési kötelezettségüknek azoknak a vállalkozóknak, akik a város kataszterében kismértékű levegőszennyezést okozó létesítményt üzemeltetnek. Az érintettek kötelesek voltak értesíteni a városi hivatal illetékes osztályát az adott létesítmény éves fogyasztásáról és a tüzelőanyagok felhasználásának módjáról, illetve a formanyomtatványon fel kellett tüntetniük a felhasznált tüzelőanyagok fajtáit és mennyiségét is. Királyhelmec vezetése eddig az 1/2008-as számú helyi érvényű rendelet és a leadott adatok alapján, valamint az okozott levegőszennyezés mértéke szerint a vállalkozóknak konkrét éves illetékeket szabott meg. Az összegek a város kasszájába kerültek. Az önkormányzat a mostani tanácskozáson az eddig érvényben levő rendelet helyett valószínűleg újat fogad el, mellyel a korábbi illetékek összegét is módosítja.

Az ülésen a háztartási és építési hulladék kezeléséről szóló, 7/2012-es számú rendeletet is módosítják, illetve a képviselők a város 2012-es költségvetésének módosításáról és az idei tervezetről is tárgyalni fognak. Kalapos Árpád tájékoztatása szerint a programpontok között eredetileg egy további, a közterületek tisztaságáról szóló helyi érvényű rendelet előterjesztése is szerepelt, ám mivel az önkormányzat egyik szakbizottságának tagjai a dokumentumban változtatásokat és pontosításokat javasoltak, erről a képviselők csak egy későbbi időpontban határoznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?