Stochék feledtetnék a csehek elleni zakót

<p>Ma este (20.45) Belgiumban lép pályára a szlovák labdarúgó-válogatott, hogy a barátságos mérkőzésen kiengesztelje a szurkolókat a legutóbbi, Csehország elleni (0:3) zakóért – kérdés, mennyire reális ez a jó nevekből álló Wilmots-csapat ellen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Nem akar játékosokat próbálgatni a Stanislav Griga, Michal Hipp szövetségi kapitányi páros ma Belgiumban. A barátságos meccsre a szlovák válogatott jelenlegi legjobb játékosait nevezték az edzők, akiknek elképzelését csak két sérülés bontotta meg: Radoslav Zabavník és Vladimír Weiss nem lehet ott Bruges-ben (utóbbi pótlására a Nürnberg légiósa, Róbert Mak került a keretbe).

„Azt szeretnénk, hogy ez a fontos év sikeresen kezdődjön, de az is a szemünk előtt lebegett, hogy mi történt velünk legutóbb, a csehek elleni 0:3-as vereségkor – indokolta Griga a nevezést. – Ezért mentálisan erős focistákat hívtunk be a keretbe. Elbeszélgetünk velük a történtekről, rámutatunk a hibákra, melyeket elkövettek, az már rajtuk múlik, hogyan állnak majd ehhez.”

Róbert Vitteknek ezen nem kell tépelődnie: a Büyüksehir Belediyesi frissen igazolt csatára ugyanis másfél év után tér vissza a válogatottba. „Remélem, hogy az utolsó meccseimen mutatott jó formámat a nemzeti csapatba is átmentem, és hogy jó eredményt érünk el a belgák ellen – tette meg a 30 éves játékos az ilyenkor „kötelező köröket”, majd köntörfalazás nélkül elmondta véleményét. – Európában jelenleg Belgiumé az egyik legjobb csapat – ha nem ők a legjobbak.”

A szlovák válogatott gólrekorderének anyibban mindenképpen igaza van, hogy a vörös ördögöknek is becézett válogatottban számtalan sztár szerepel: a védelemben Daniel van Buyten (Bayern München) és Thomas Vermaelen (Arsenal) a legnagyobb név, a középpályán Marouane Fellaini (Everton) riogatja az ellenfeleket, és a csatársorban is Premier League-ben edződött támadókat találunk Eden Hazard (Chelsea) vagy Romelu Lukaku (West Bromwich) személyében. Marc Wilmots szövetségi kapitány csak Vincent Company csapatkapitányra és a portói Steven Defourra nem számíthat a mérkőzésen, amely mindkét fél számára főpróba a márciusi vb-selejtezők előtt: a szlovákoknak akkor mindenképp nyerniük kell Litvánia ellen, míg a belgák megerősíthetik pozíciójukat a macedónok elleni párosmeccsen – ugyanis jelenleg 4 meccsen szerzett 10 ponttal vezetik az A csoportot.

A mérkőzésre, melyet az STV 2 élőben közvetít, a bruges-i Jan Breydel Stadionban kerül sor. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?