Kaposváron is tarolt a somorjai Čech Dávid

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSKaposvár/Bős/Somorja. Január elején a lešti katonai kiképzőközpontban edzőtáboroztak Szlovákia legjobb birkózói, akik az elmúlt hónap végén már nemzetközi viadalon álltak csatasorba.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Kaposvár/Bős/Somorja. Január elején a lešti katonai kiképzőközpontban edzőtáboroztak Szlovákia legjobb birkózói, akik az elmúlt hónap végén már nemzetközi viadalon álltak csatasorba. A csallóközi klubok versenyzőiből verbuválódott juniorválogatott a kaposvári rangsorversenyen igyekezett lépést tartani a magyarok legjobbjaival. A szlovák válogatott mezében három somorjai (Čech Dávid, Ahmeti Juszuf, Horváth Denis), két marcelházai (Marczinkó Dávid, Megály Attila) és egy bősi (Rákóczi János) birkózó állt csatasorba. „A viadalon Čech Dávid remekelt, s a 120 kilós súlycsoportban egyeduralkodóként került a figyelem fókuszába. Meglepő magabiztossággal mindhárom ellenfelét döntő fölénnyel győzte le. A 60 kilósok mezőnyében Marczinkó Dávid, 84 kg-os súlycsoportban pedig Ahmeti Juszuf az 5. helyen zárta az erőpróbát. A többiek, köztük a korát tekintve még kadett Horváth Denis sem vallott szégyent a versenyen, mely jól szolgálta az idei korosztályos világversenyekre való felkészülést. A márciusi folytatásban Götzisben egy FILA-versenyen tesztelem védenceim formáját” – tájékoztatotta lapunkat az idei esztendő első nemzetközi megmérettetéséről a honi juniorválogatott somorjai edzője, Horváth István.

A minap egyébként a szakági szövetség közzétette a jóváhagyott átlépéseket, vendégszerepléseket. A listán több válogatott sportoló neve is szerepel. Ebből egyértelmű, hogy a csallóköziek a kelet-szlovákiai Snina csapatát erősítik. „Valóban így van, de csak a kötöttfogásúak csapatbajnoki küzdelmeiben. Mi Szelle Gábornak és Rákóczi Jánosnak kínálunk bizonyítási lehetőséget szabadfogásban. Az egyéni versenyeken, országos bajnokságokon továbbra is klubunk éremgyűjteményét gyarapítják 2013-ban” – nyilatkozta Meton Krisztián, a bősi Russel birkózóklub elnök-főedzője.

A somorjaiak közül Čech Dávid küzd majd a Vihorlat Snina sikereiért. „A versenyszabályok engedélyezik a vendégszereplést. Szerintem a csapatbajnoki erőpróbákon jóval nagyobb erőbedobásra van szükség, mint a monoton gyakorlásokon. Mivel Dávid mindkét fogásnemben érdekelt, ezért jót tesz neki, ha kipróbálja magát a pontvadászatban. Egyébként mi az ifiligában vagyunk érdekeltek, s a sikeres szereplés érdekében mi is erősítettünk. Nevezetesen a marcelháziak tehetségeivel: Marczinkó Dáviddal, Tóth Ádámmal és Kelkó Viktorral” – fogalmazott Horváth István, a somorjai Gladiátor Birkózóklub főedzője. Megtudtuk, hogy az úgyszintén marcelházai Megály Arnold az év végéig az AC Nitra színeiben küzd a csapatbajnoki fordulókban. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?