Szlovák kudarc Ukrajnában

<p>A szlovák tenisz Davis-kupa-csapat 3:2-re kikapott Ukrajnában az Euro-afrikai Zóna I. csoportjában, így idén sem próbálkozhat meg a Világcsoportba jutással. Csapaton belül áll a bál: Lacko megvádolta Kližant, hogy csak kitalálta sérülését.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A tavaly az ATP-nél az Év újoncának választott Martin Kližan kézsérülésre hivatkozva mondta le a részvételt a Davis-kupában, Lacko azonban a Twitteren megkérdőjelezte ezt. „Elfogadom Martin döntését, hogy nem akar játszani a Davis-kupában. Mi értelme van viszont hazudni? Fél a sajtótól, félti a hírnevét? Nem jó dolog az igazi indokok helyett mindent a sérülésre fogni. Csalódott vagyok” – írta Lacko a Twitteren, hozzátéve, hogy Kližan nem lépett vissza az e heti zágrábi tornáról, vagyis szerinte minden „kristálytiszta”.

Kližan a hírügynökségen keresztül reagált csapattársa vádjaira: „Ha valaki más gyanúsít meg, azon még talán túlteszem magam, de egy csapattárstól nagyon fáj a gyanúsítgatás. Nem értem, Lukáš miért nem kérdezte meg a csapatorvost, hiszen ő látta a mágneses rezonancia eredményét, és az egyértelműen kimutatta, hogy gond van a kezemmel. Zágrábból bármikor visszaléphetek, sőt, ha nem bírja a kezem, feladhatom a meccset, és az csak a saját felelősségem, nem a csapat issza meg a levét. Úgy láttam helyesnek, ha a Davis-kupában olyan valaki lép pályára helyettem, aki képes ötszettes meccseket is játszani.”

Lacko ismét a Twitteren mondta el a véleményét: „Martin, nem akarok veled a sajtón keresztül kommunikálni, mert tudod, milyenek a szlovák újságírók. De ugye nem gondolod, hogy nem beszéltem az orvossal, aki látta a mágneses rezonanciád eredményét? Ne menj túl messzire, mert a végén rosszul járhatsz. Remélem, hogy a következő Davis-kupa-meccsig megváltoztatod a hozzállásodat.”

A következő Davis-kupa-meccs végül nem a Világcsoportba jutásról, hanem az Euro-afrikai Zóna I. csoportjában maradásáról dönt, a szlovákok ugyanis Kližan nélkül 3:2-re kikaptak Ukrajnában. A fiatal Andrej Martin nem bírt sem Alekszandr Dolgopolovval, sem Ilja Marcsenkóval. Lacko is csak a pénteki egyesét nyerte meg, Sztahovszkij ellen, vasárnap kikapott Dolgopolovtól. Pedig szombaton a páros után Igor Zelenay és Filip Polášek győzelmének köszönhetően még a szlovákok vezettek 2:1-re...

A szlovákok zsinórban ötödször fognak játszani az Euro-afrikai Zóna I. csoportjában maradásért. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?