Hantuchová váratlan kudarca

<p>Melbourne. Dominika Cibulková és Lukáš Lacko győzött, Daniela Hantuchová és Czink Melinda vereséget szenvedett az ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A szlovák Dominika Cibulková a sydney-i torna döntőseként, az Australian Open 15. kiemeltjeként érkezett Melbourne-be, így a tinédzser Ashleigh Barty elleni nyitómeccs papíron nem ígérkezett nehéznek. „Számítottam arra, hogy hazai közönség előtt nem adja olcsón a bőrét, de azt nem feltételeztem, hogy ennyire jól fog játszani. Nagyon jól adogatott – jellemezte ellenfelét Cibulková, aki az első szettet el is vesztette 6:3-ra. – Ekkor azt mondtam magamnak: ez így nem mehet tovább. A második játszma elején sikerült hárítanom két bréklabdát, ami kulcsmomentum volt. Onnantól kezdve elmúlt a görcsösségem, Barty elfáradt, és elkezdett hibákat véteni.”

Emellett a pozsonyi teniszező elkezdett nyerőket ütni, így végül 3:6, 6:0, 6:1-re győzött, s készülhet a selejtezőből érkező orosz Valerija Szavinih elleni mérkőzésre.

Daniela Hantuchová számára viszont ismét (sorozatban harmadszor) véget ért egy Grand Slam-torna már az első fordulóban: a világranglistán mindössze 118. tajvani Csan Jüng-Csan 6:1, 1:6, 6:1-re nyert ellene. „Ellenfelem jól játszott, de az igazat megvallva, semmivel sem lepett meg. Pont úgy teniszezett, ahogyan azt vártam. Én viszont nem nyújtottam olyan teljesítményt, amit egy GS-viadal megkövetel. Természetesen csalódott vagyok, de el kell felejtenem ezt a meccset – nyilatkozta a 29 éves poprádi születésű Hantuchová, aki nem akarta korábbi combsérülésére fogni a kiesést. – Tény, hogy gyulladáscsökkentőket szedek, de nem emiatt vesztettem.”

A Hantuchovát legyőző tajvani teniszező a második fordulóban azzal a szerb Ana Ivanoviccsal találkozik, aki tegnap nagyon simán, 6:2, 6:1-re verte Czink Melindát. Pedig a magyar játékos már a harmadik játékban elvette az egykori világelső adogatását, de a továbbiakban nem volt esélye a közönség többségének biztatását élvező Ivanovics ellen, s hatvan percnyi játék után búcsúzni kényszerült.

A férfiak mezőnyében győzelemmel kezdett Lukáš Lacko. A tavaly a harmadik fordulóig jutó szlovák teniszező a tapasztalt luxemburgi Gilles Müllert verte 6:2, 6:4, 7:6-ra. „A meccs elejétől kezdve könnyebb volt a dolgom, mint vártam. Müller a fogadáson nem igazán fedte le a pályát, ezért semmi speciálisat nem kellett tennem, hogy mindvégig megőrizzem az adogatásomat. A harmadik játszmában nem használtam ki egy meccslabdát, majd egy bírói tévedés következett, ami kicsit kizökkentett a ritmusból, de a rövidítésben nagyszerűen koncentráltam és jelesre teljesítettem – mondta a kisebb bokafájdalmakkal küzdő Lacko. – A második fordulóban nehéz meccsre számítok, a szerb Janko Tipszarevics nagyon jól szervál, de Grand Slam-tornán az ember nem válogathat.”

Ma Babos Tímea, Arn Géta, Jana Čepelová (utóbbi kettő egymással játszik), Magdaléna Rybáriková és Martin Kližan is megkezdi szereplését az Australian Openen. (TASR, SITA, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?