Kiemelkedik Lőrincz hetedik helye az Eb-n

ÚJ SZÓ-INTERJÚNégy kategóriaelsőség a kajak-kenu Szlovák Kupában és két második hely csapatban (összetett verseny és utánpótlás ranglista) a komáromi KKK tavalyi mérlege. Erről árulkodnak a tények.

ÚJ SZÓ-INTERJÚ

Négy kategóriaelsőség a kajak-kenu Szlovák Kupában és két második hely csapatban (összetett verseny és utánpótlás ranglista) a komáromi KKK tavalyi mérlege. Erről árulkodnak a tények. Soós Tibor klubelnök a kulisszák mögé is betekintést ad.

Milyen évet zártak 2012-ben?

Elvileg ugyanolyat, mint tavaly. A somorjaiak már harmadik éve uralják a mezőnyt, jobbak, nagyobb forrásból meríthetnek. Mi a második hellyel is elégedettek vagyunk. A lényeg, hogy ott legyünk az élbolyban. Néha nyerünk, máskor másodikok vagyunk. A Novákyval és a pöstyéniekkel kiegészülve ez a négy klub adja az országnak a legtöbb fiatalt.

A tizenkét évesek között a kenus Koczkás Dávid, a tizenhárom éveseknél kajakban Gamsjäger Lisa-Mária és Obert Ákos nyert, a kadettok mezőnyében pedig Szokol Dániel kajakos lett kategóriagyőztes. De van egy sereg komáromi dobogós is. Jelenleg milyen bázisa van a kajak-kenunak a városban?

Hét edzővel dolgozunk, és rengeteg gyerek jön ki a csónakházba. Már nem győzzük… A kajak-kenu gyönyörű sport, kemény és férfias, de sokoldalú is. Télen úszunk, súlyzózunk, futunk, nyáron vízre járunk. A gyerekek nevelése szempontjából ez nagyon attraktív, ráadásul városunkban sikersportág is. Óriási az érdeklődés, nem is tudunk minden érdeklődőt befogadni, mert nincs elég edzőnk. A gyerekek biztonsága szempontjából ugyanis nem léphetünk túl egy bizonyos létszámot a vízre járáskor. Tavalyi eredményeink tekintetében a legjobb Lőrincz Balázs hetedik helye K1 200 méteren a junior Európa-bajnokságon. Harmadik idővel került a döntőbe, ha jobb, szélvédettebb pályát fog ki, és kis szerencséje van, akkor még előkelőbb helyen is végezhetett volna. Mivel a többi hajó csak B döntős volt, ő szállította a szlovák csapat legjobb helyezését a portugáliai kontinensviadalról.

Év teljesítménye díjat kapott két olyan kajaknégyes is, amelyben komáromi fiú is evezett, igaz, más klub képviseletében: ezer méteren az U23-as Eb-bronzérmes hajóban Demin Viktor, az olimpián hatodik egységben Vlček Erik és Tarr György ült. A londoni játékokon indult négyes kialakulása nagy vihart kavart a sportág berkeiben, hiszen a korábbi évek bevált komáromi egysége lett közben a múlté. Milyen lecsapódása volt ennek a klubéletben?

Sajnos, megosztottságot hozott. Máig feszültség van emiatt. Tudom, hogy még sokáig fog tartani. Próbálom mindkét oldalt megérteni. Nem egyszerű a helyzet, de nem szeretnék ezzel a nyilvánosság előtt foglalkozni. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?