Sóval szórják a városi és az első osztályú utakat is

SZÁZ ILDIKÓÉrsekújvár. A balesetveszélyes, csúszós utakat az útkarbantartók sóval szórják nemcsak a város területén, hanem az első osztályú szakaszokon is.

SZÁZ ILDIKÓ

Érsekújvár. A balesetveszélyes, csúszós utakat az útkarbantartók sóval szórják nemcsak a város területén, hanem az első osztályú szakaszokon is. Gál Bálint, az Érsekújvári Regionális Útkarbantartó Részvénytársaság igazgatója elmondta, korábban csak a járási székhely útjait sózták, a városon kívül só és kavics keveréket használtak.

Az utóbbi napokban az erősebbek fagyok miatt úgy döntöttek, az 1/75-ös, Érsekújvár és Vágsellye és az 1/64-es, Komárom, Érsekújvár és Nyitra közötti útszakaszon is sót alkalmaznak. „A hét elején rendkívül síkosak voltak a Vágsellye felé vezető utak, egy autó emiatt az árokba csúszott. Szerdától az Érsekújvárhoz közeli szakaszokon is romlottak az útviszonyok. A só hat-hét fokos fagyokig hatásos” – tájékoztatott Gál Bálint. Mára és holnapra még erősebb fagyokat jeleztek a meteorológusok. Az Érsekújvári járásban az egyik legproblémásabb a koltai útszakasz, ahová a tehergépkocsik azért nem tudtak feljutni, mert Léva felől a hét első napjában járhatatlanok voltak az utak. Az útkarbantartók minden kocsijukat bevetették. Az érsekújvári géppark járműveinek legtöbbjét már húsz éve használják. Nyitra megye néhány évvel ezelőtt tizenkét új, utak szórására alkalmas járművet kapott, ebből három került az érsekújvári központ kirendeltségeire, hogy megkönnyítse az érsekújvári, a párkányi és a vágsellyei útkarbantartók munkáját. Gál Bálint elmondta, mára ezek a gépek is jó pár kilométert futottak. A régebbiek kétnapi állandó használat után rendszerint felmondták a szolgálatot, de sikerült őket megjavíttatniuk. A három Man típusú teherautó télen az utak sózására alkalmas, ezek a gépek érzékelik az út és a levegő hőmérsékletét, és az adatok alapján beállítják a szükséges sómennyiséget. A diszpécserközpontban harminc ember dolgozik, és rendszerint három sofőr, egy rakodógép és egy traktor van a terepen.

Az első-, másod- és harmadosztályú utak tisztításához, szórásához akkor látnak hozzá, ha azokat három centiméternél vastagabb hóréteg borítja. Most a fagyok miatt másképpen intézkedtek. Az érsekújvári cég 126 kilométeres szakaszon végzi a munkát a régióban, ahol 176 kilométer első-, 310 kilométer másod- és 612 kilométer harmadosztályú út található.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?