Főszerepben: Gábor-zsázsa

<p>Munkatársunk, Csanda Gábor kényszerkertészeti kísérlete nem eredeti ötlet, de igazolja, hogy friss zöldséghez kert nélkül is juthatunk.</p>

ÚJ SZÓ-TIPP

A zsázsa szabad földbe márciustól vethető, de érdemesebb éppen a tavaszig tartó holt idényben termesztenünk, mégpedig beltéri magvetéssel.

Szokás kérdése, mibe vetjük az apró magokat: egyesek finom, laza földre szórják, mások vékony vattarétegre, itatóspapírra. A lényeg, hogy ne kerüljenek mélyre a magok, mert a vetéstől a termés begyűjtéséig csak hét nap tenyészidővel számolunk. A másik fontos szempont, hogy e hét nap alatt nem száradhat ki a zsázsatelep: reggel és este öntözni, permetezgetni kell. Sok fényre is szüksége van a növénykének: az ablakpárkány legvilágosabb helyén tartjuk, s naponta megfordítjuk, hogy szálai egyenesen nőjenek.

A zsázsát magas C-vitamin-tartalma és finom-csípőskés íze végett termesztjük. Márciusig hetente vethetjük a konyhában, s akkor havi négy alkalommal szüretelünk. (b)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?