Koncertek kis hazánkban

JUHÁSZ KATALINÚgy tűnik, Szlovákia, legalábbis annak fővárosa lassan felkerül a nemzetközi koncert-térképre. Nézzük, kiket láthatunk az idei év első felében.Az első komolyabb külföldi fellépő Kassára, Európa idei kulturális fővárosába érkezik, a január 20-i hivatalos „évnyitóra”.

JUHÁSZ KATALIN

Úgy tűnik, Szlovákia, legalábbis annak fővárosa lassan felkerül a nemzetközi koncert-térképre. Nézzük, kiket láthatunk az idei év első felében.

Az első komolyabb külföldi fellépő Kassára, Európa idei kulturális fővárosába érkezik, a január 20-i hivatalos „évnyitóra”. A Jamiroquai-ról van szó. Jay Kay zenekara ugyan túl van már fénykorán, de azért persze okozhat meglepetést. A 8000 férőhelyes Steel Arénába még mintegy 1600 jegy kapható, de azért nem árt elővételben vásárolni a neten.

A fémesebb hangzás kedvelői március 21-én Pozsonyban, 24-én pedig Breznón (!) élvezhetik a Helloween zenekart, illetve az előttük fellépő, talán még a fő attrakciónál is izgalmasabb Gamma Ray-t. Ezekre a bulikra is bőven vannak még jegyek.

Május 9-én a pozsonyi jégkorongstadionban lép fel az olasz pop-amorózó, Eros Ramazotti, aki nem szorul bővebb bemutatásra, és aki tizenhárom évvel ezelőtt koncertezett nálunk utoljára. Ezúttal világ körüli turnéjának egyik állomása lesz Pozsony, azaz pazar színpadi show-ban reménykedhetünk.

Május 25-én, szintén a fővárosban, a 13 ezer férőhelyes Pasienky focipályán Depeche Mode-koncert lesz. Dave Gahanék népszerűsége töretlen, a legjobb helyekre szóló, 80 eurós jegyek már el is keltek, de a küzdőtérre, illetve a hátsó szektorokba még árulnak belépőt az interneten (kb. 500 darab van raktáron).

Június 23-án az NTC teniszcsarnokba várják Mark Knopflert, aki ugyan szerintünk csupán egyetlen valóban fenomenális lemezt csinált életében (a Dire Straits 1. albumát), de azért jól el tudja szórakoztatni a nagyérdeműt a 21. században is.

A nyár legnagyobb hazai durranása, a trencséni Pohoda fesztivál július 11–13. között lesz, olyan húzónevekkel, mint az alternatív zene ikonjának számító Nick Cave and the Bad Seeds, a brit indie-szcéna egyik büszkesége, a Kaiser Chiefs, és az elektronikus zene brazil istene, Amon Tobin. Aki inkább a forró kubai ritmusokra vevő, ismét láthatja a „maradék” Buena Vista Social Club-ot, élén az örökifjú Omara Portuondóval és Eliades Ochoával. Akit pedig korunk tánczenéje érdekel, a török származású brit Erol Alkan, illetve egy aktuális francia DJ-duó, a Justice szettjeire rophatja. A fesztivál eddig visszaigazolt külföldi fellépői között van még Anthony Joseph & The Spasm Band, az O.Children, Cathy Davey, Kouyaté-Neermana Café Aman Istanbul, a rendkívül vidám szlovén Dubioza Kolektiv, Maia Vidal, a felkapott londoni Django Django, valamint az ex-Sepulturás Iggor Cavalera új, Mixhell nevű projektje.

A jövő héten a magyarországi koncertkínálatban böngészünk majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?