Sikeresek a magyar szinkronnal vetített filmek

<p>Párkány. A digitalizációt követően megduplázódott a párkányi Danubius mozi látogatottsága.</p>

GULYÁS ZSUZSANNA

Ezzel arányosan emelkedett a bevétel is: a digitalizációt megelőző évekhez viszonyítva megötszöröződött. Nagy sikere van a magyar szinkronnal vetített filmeknek: az elmúlt hétvégén a Hobbit magyar verziójára 350-en váltottak jegyet. A film szlovák verziójára ezzel szemben csak 27-en voltak kíváncsiak.

A párkányi mozi a digitális vetítés bevezetése után premiermozivá vált: az országos premierrel egy időben vetíti a 3D-s filmeket is. „A Hobbitra nagyon sok jegyfoglalás érkezett Esztergomból. Voltak, akik meg is jegyezték: sokkal élvezetesebb volt az előadás nálunk, mint Budapesten” – mondta Nataša Simonková, a Danubius mozi vezetője. Akik lekésték a film decemberi premierjét, azok januárban láthatják a történetet. A párkányi mozi – több más filmmel együtt – újravetíti a Hobbitot. „Átszervezés miatt karácsony és újév között zárva leszünk. A számítógépes rendszerünket újítjuk fel, így januártól már online is lehet jegyet váltani az előadásokra” – nyilatkozott Simonková. Január első hetében – a téli szünet idején – napi két filmet vetítenek. „A gyerekeket 17 órától gyermekfilmekkel várjuk, a korhatáros filmeket 19 órától vetítjük. Párkányban január 5-től láthatják a nézők a Nyomorultakat” – tájékoztatta lapunkat a mozi vezetője.

A 147 férőhelyes mozi az elmúlt másfél évben az országos élmezőnybe küzdötte fel magát. Az elsők között tért át a digitális technikára. Ennek köszönhetően évi 6 ezerről 15 ezerre emelkedett a látogatók száma. A vetítések száma évi kétszázról háromszázhatvanra emelkedett, forgalma pedig közel ötszörösére nőtt: évi 13 ezer helyett 63 ezer euró lett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?