Két magyar érem férfi 400 vegyesen

<p>Cseh László a második, Verrasztó Dávid a harmadik helyen végzett a 400 m vegyesúszás döntőjében az Isztambulban zajló rövidpályás úszó-világbajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Cseh 4:00,50 perces idővel csapott a célba, csaknem másfél másodperccel elmaradva a győztes japán Szeto Daljától (3:59,15). Verrasztó 4:02,87 perccel lett harmadik.

Cseh második érmét szerezte a rövidpályás vb-ken, két éve Dubajban harmadik volt 200 pillangón.

Cseh László 100 pillangón is érdekelt volt tegnap este, az a versenyszám lapzárta után ért véget.

A magyarok szerdán is szereztek két érmet Isztambulban, Hosszú Katinka 200 pillangón első, 400 vegyesen harmadik lett. Ezután a Verrasztó Evelyn, Dara Eszter, Jakabos Zsuzsanna, Hosszú Katinka összetételű 4x200 méteres gyorsváltó is majdnem megcsípett egy harmadik helyet, de végül negyedikként csapott célba.

„A kétszáz pillangó nagyon kemény volt, a végén már mindenem fájt, a falnál meggyőződésem volt, hogy amikor visszanézek, azt látom, második vagyok. Alig bírtam odalökni a kezem... Óriási öröm, hogy sikerült győznöm, az pedig különös boldogság, hogy megdöntöttem az Európa-csúcsot – nyilatkozta Hosszú. Ezek után a 400 vegyesnek úgy álltam neki, hogy az hab a tortán – nem is mertem elkezdeni, mert nem tudtam, mennyi maradt bennem. Szerintem megnyerhettem volna, ha nincs előtte a kétszáz pille, plusz az, hogy el kellett rohannom a csarnok másik végébe, mert azt mondták, mindenképp be kell jelentkeznem a doppingvizsgálatra. Nem segített, hogy tényleg fel-alá futkostam, épphogy visszaértem a vegyes előtti bemutatásra. Háton már éreztem, hogy van erő bennem, és biztos voltam a bronzéremben – az előzmények után ez volt a maximum. A váltót viszont sajnálom, simán dobogósok vagyunk, ha nem egy ilyen őrült nap végén rendezik.” (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?