Nyakig a kertben

KENÉZ BORBÁLAA szlovákiai magyar eredetű kertészeti szakirodalomról igazán nem állítható, hogy bőséges volna, Miklós Dénes kertészmérnöknek azonban nem ez az egyetlen ismeretterjesztő kötete. Az érintettek és az érdeklődők egyik szerencséjére.

KENÉZ BORBÁLA

A szlovákiai magyar eredetű kertészeti szakirodalomról igazán nem állítható, hogy bőséges volna, Miklós Dénes kertészmérnöknek azonban nem ez az egyetlen ismeretterjesztő kötete. Az érintettek és az érdeklődők egyik szerencséjére. A másik szerencse, hogy az alcíme szerint Száz ismeretgyarapító jó tanács a háztáji kerthez tanácsainak száma valójában csak a tartalom szerinti fejezeteket illetően száz, a sűrűn teleírt oldalak ezeregy hasznos tudnivalót kínálnak. Ahogy egy jól átgondolt könyvhöz illik: sok ábrával, rajzzal, táblázattal, képekkel, színes képmelléklettel. A metszési formáktól a helyes vetésforgóig, a szemzési tudnivalóktól a fajták társításáig megannyi fontos és pontos leírás, s közben a leggyakoribb gyümölcs- és zöldségfélék mellett jut hely a gyógy- és fűszernövények számára, nemkülönben szó esik a kevésbé ismert vagy mellőzött gyümölcsökről és zöldségekről is. Közben, mintegy mellesleg röviden megismerkedünk a talaj kémhatásának fontosságával, a permetezés általános szabályaival, a kertkörnyezet klímájával (fényigény, szélviszonyok, fagyzugok) stb. A szerkezete is egyedülálló: a Négy évszak a háztájiban ugyanis az évszakok mentén tárgyalja a kert és a házunk tája témáit. A négy fő részből álló mű a Tél cíművel kezdődik: egy okkal több, hogy most szerezzük be vagy kölcsönözzük ki. (Dunaszerdahely, NAP Kiadó, 2002)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?