Megtörtént események alapján

NAGY ERIKADunaszerdahely. A legutóbbi Vámbéry Irodalmi Est szervezői Zirig Árpád új kötetét, a Madách Posonium gondozásában megjelent Ökörkoponya című, megtörtént eseményeket közreadó elbeszélésgyűjtemény bemutatását tűzték napirendre.

NAGY ERIKA

Dunaszerdahely. A legutóbbi Vámbéry Irodalmi Est szervezői Zirig Árpád új kötetét, a Madách Posonium gondozásában megjelent Ökörkoponya című, megtörtént eseményeket közreadó elbeszélésgyűjtemény bemutatását tűzték napirendre. A könyvet Bobory Zoltán és Kulcsár Ferenc szerkesztő méltatta, mindketten kiemelték, hogy a megindító történetek a huszadik század nemzeti közösségének sorsát örökítik meg. Az unokáknak ajánlott könyv azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok közelebb kerüljenek ahhoz a korhoz, amelyben nagyapjuk él, tanult és dolgozott. Hogy a szülőföldjéhez ezer szállal kötődő nagyapjuk miként tanult meg a kemencéjük hamujába írni, hogy mi az a kitelepítés, vagyonelkobzás, reszlovakizáció. Kulcsár Ferenc szerint „általuk valamennyiünk gyermekének és unokájának is ajánlotta, hogy soha ne feledjék: a történelem szövetét időnként átvérzik a rontás angyalai – egyszer csak megjelennek, s bevérzik a kapufélfákat, beszennyezik a küszöböket, s elfoglalják a tűzhelyeket.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?