Végrehajtás vár az adósokra

<p>Udvard. Az alkalmazkodni nem képes lakosok problémájával foglalkoztak legutóbbi ülésükön az udvardi</p>

SZÁZ ILDIKÓ

Branislav Becík (független) képviselő felszólalásában rámutatott az adókat és illetékeket nem fizetőkkel, rendbontókkal kapcsolatos problémákra. Javasolta, hogy a községi és az állami rendőrség bevonásával rendszeresen ellenőrizzék a településen ideiglenesen tartózkodó, bejelentett lakhellyel nem rendelkező személyeket.

Más településeken

is probléma

„Nem udvardi sajátosságról van szó, más falvakban is gondot okoznak azok, akik nem hajlandók betartani az együttélés alapvető szabályait” – hangsúlyozta Becík.

Kálazi József, Udvard polgármestere szerint óvatosan kell kezelni ezt a problémát. A rendőröknek csak az utcán van joguk igazoltatni a járókelőket. A faluban tartózkodók ellenőrzés során azt mondják, látogatóba jöttek, amire harminc napig van joguk a háztulajdonos beleegyezésével. Ha egyetlen napra távoznak a településről, újabb harminc napra visszatérhetnek. Egyik-másik családi házban több mint harminc ember is lakik. „Az egyik családi házat az örökösök eladták az ingatlanközvetítőnek, aki bérbe adta az épületet. Az ingatlan olyan rossz állapotban van, hogy bármikor összeomolhat. Személyesen veszem fel a kapcsolatot az ingatlanközvetítő irodával, hogy tegyen valamit ez ügyben” – mondta Kálazi.

A falu vezetése

lépéseket fontolgat

A képviselők javasolták a szociális terepmunkások bevonását. A falu vezetése lépéseket fontolgat azokkal szemben, akik hosszú ideje nem fizetik az adókat és illetékeket, őket egzekúció fenyegeti. „Nem igaz, hogy a városi rendőrség nem tesz semmit az ügyben. A kihágást elkövető lakosokat pénzbírsággal sújtjuk, ha nem tudják kifizetni a büntetést, a pénz behajtását a községi hivatalra bízzuk. Bűncselekmény esetén együttműködünk az állami rendőrséggel. Legutóbb az illeték behajtására felszólító leveleket postázó hivatalnokot kísértük el a családokhoz. Volt, ahová be sem engedték, mert nem akarták átvenni a hivatalos levelet” – mondta Pintér József rendőrparancsnok.

Ne legyenek kedvezményezettek

Becík hangsúlyozta, találkozott már a faluban hosszabb ideje tartózkodó, a lévai járásbeli Garamkálnáról érkezett lakosokkal is, nem elsősorban a helyiekkel van gond. A lakosok szintén elmondták a véleményüket az üggyel kapcsolatban. Az egyik férfi nehezményezte, hogy a falu ingyen visz konténereket azokhoz a házakhoz, ahol felgyülemlett a szemét, és elviselhetetlen a bűz, míg más udvardiaknak ezért a szolgáltatásért fizetniük kell. A betelepültek problémájával több falu is küzd a térségben, más helyeken is eredményesnek bizonyult az önkormányzat, a lakosok és a rendőrség összefogása annak érdekében, hogy ismét helyreálljon a rend.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?