A Miamit favorizálják

<p>New York. A Miami Heat címvédését, esetleg az újjáalakított Los Angeles Lakers diadalmenetét várják a klubvezetők az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) 2012/2013-as idényétől, amely közép-európai idő szerint ma hajnalban három meccsel rajtolt.</p>

MTI-ELŐZETES

A Sports Illustrated magazin – amely a Heat szupersztárjára, LeBron Jamesre utalva csak LeBron-ligaként ír a következő NBA-szezonról – körkérdést intézett a 30 egyesület menedzsereihez. A sportvezetők 70 százaléka a Miami címvédését jósolta, 23 százaléka pedig a Lakers győzelmére tippelt, és a Las Vegas-i fogadóirodák szerint is az egymástól 3800 kilométerre működő két elitalakulat a legesélyesebb.

A júniusi nagydöntőben az Oklahoma City Thundert 4:1-re verő Heat tovább erősödött a rutinos Rashard Lewisszal és Ray Allennel. A célokról pedig LeBron James azt mondta: „Én akarok lenni minden idők legjobbja, és most még jobbak vagyunk, mint tavaly. Ez már-már ijesztő.”

A Keleti főcsoportban leginkább a 17-szeres bajnok Boston Celtics és a Philadelphia 76ers nehezítheti meg a Miami dolgát. A legutóbb alapszakaszgyőztes Chicago Bulls alighanem csak februárban számíthat az áprilisi térdsérülése óta kényszerpihenőn lévő Derrick Rose-ra, a New York Knicksnek pedig a Houstonba szerződött „csodagyerek”, Jeremy Lin nélkül kell boldogulnia.

Los Angelesben sem kisebb az elszántság. A 17. bajnoki címére hajtó kaliforniai csapat klasszis centert és irányítót – Dwight Howardot és Steve Nasht – igazolt a nyáron a spanyol Pau Gasol, a Ron Artest néven született Metta World Peace és az ötszörös bajnok szupersztár, Kobe Bryant mellé. Más kérdés, hogy a 34 éves – és tervei szerint 2014-ben visszavonuló – Bryant lábsérülés miatt várhatóan hiányozni fog az első meccsekről.

A legutóbbi hat fináléban vagy Bryant vagy James jelen volt, de egymás ellen még sosem döntőztek.

Ami a nyugati kihívókat illeti, az Oklahoma az előző idény legjobb csereemberévé választott, de eligazolt James Harden nélkül is erősnek tűnik, és a városi rivális Los Angeles Clippersszel, valamint a harcedzett San Antonio Spursszel is számolnia kell a Lakersnek.

A Brooklyn Nets révén bemutatkozik egy új csapat is a ligában: a New Jersey Nets ugyanis 35 év után visszatér a szomszédos New Yorkba, ahol az egy hónapja megnyílt Barclays Centerben fogja játszani hazai mérkőzéseit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?