František Šulc: a szurkolók besegíthetnek

OROSKY TAMÁSA szlovák kézilabda-válogatott átlövője, František Šulc remekül játszik szegedi klubcsapatában. Jó formáját a mai, Horvátország elleni és a vasárnapi, Magyarországgal vívandó Európa-bajnoki selejtezőkre is átmentené.

OROSKY TAMÁS

A szlovák kézilabda-válogatott átlövője, František Šulc remekül játszik szegedi klubcsapatában. Jó formáját a mai, Horvátország elleni és a vasárnapi, Magyarországgal vívandó Európa-bajnoki selejtezőkre is átmentené. Igaz, Peter Dávid szövetségi kapitány alighanem irányítóként számít majd rá.

Sérülések miatt több játékos sem állhat a kapitány rendelkezésére. Mennyi esély maradt így a horvátok és a magyarok ellen?

Jóval kisebb, nekünk sajnos nincs sok olyan kézilabdázónk, aki komoly csapatokban szerepelne. A szlovák bajnokság pedig... Öt év után voltam egy bajnokin Nagytapolcsányban, és remélem, senki sem fog megsértődni, de a színvonal rettentően alacsony. Láttam, milyenek a játékosok egyéni képességei. Ha tőlünk sérülés miatt kiesik a válogatottból 2-3 ember, azt nagyon megérezzük. De az is igaz, hogy már többször voltunk outsiderek, és mintha ez feküdne is nekünk.

A magyar csapatban sem lesz ott néhány megszokott név, Iváncsik Tamás és Laluska Balázs mellett Fazekas Nándor is lemondta a válogatottságot.

Magyarul nem tudok, a barátnőmtől értesültem erről, ő olvasta a híreket. Ezeknek a játékosoknak helyük lenne Mocsai Lajos szövetségi kapitány csapatában, de a magyaroknak sok kiemelkedő kézilabdázójuk van. Például Fazekas helyére klubtársam, Tatai Péter került, aki a szintén szegedi Mikler Rolanddal fantasztikus kapuskettőst alkot.

Utóbbi kiváló teljesítménye mellett az ön 8 gólja is kellett ahhoz, hogy a Szeged a hétvégén 31:24-re legyőzze a nagy rivális Veszprémet.

Nagyon örülök, hogy jól megy a játék Szegeden, a válogatott viszont egy más gárda, amely tiszta lappal indul. Bízom benne, hogy a jó teljesítményemet át tudom menteni a nemzeti csapat meccseire is. Másrészt az ellenfelünknek egyszerűbb lesz a dolga, mert a hiányzók miatt kevesebb játékosra kell majd igazán odafigyelniük. Például nekünk a Veszprém ellen sokat segített, hogy a bal- és a jobbátlövők is hozták a gólokat, így nekem is több terem nyílt.

Mivel lenne elégedett a két selejtező után?

Ha tovább akarunk jutni, akkor legalább az egyik meccset meg kell nyernünk. Vasárnap a magyarok ellen picit több az esélyünk, mivel otthon játszunk. Remélem, jó lesz a hangulat az eperjesi csarnokban, ami feldobhatja a csapatot. A szurkolók magukkal ragadhatják a gárdát, és akkor a két válogatott közti tudásbeli különbség is eltűnhet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?