Év végéig ezerhatszáz munkahely szűnhet meg

<p>Dunaszerdahely. Nagy József (Híd) parlamenti képviselő szerint a Csallóköz központjában ez év végéig mintegy ezerhatszáz ember veszítheti el a munkáját. A Dunaszerdahelyi járásban ez év augusztusában 11,49 százalékos volt a munkanélküliség, amire 2004 márciusa óta nem volt példa.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A dunaszerdahelyi munkahivatal tájékoztatása szerint a járás három nagyobb munkáltatója jelentett be tömeges elbocsátást. Ezek egyike 620 alkalmazottjától, míg a másik kettő 120, illetve 37 dolgozójától válik meg; ugyanakkor somorjai és nagymegyeri cégek is jelezték, hogy csökkentik alkalmazottaik számát. Nagy József szerint „a bútorgyár és a nagyraktár, a kábelgyár és a dobozgyár bezárása olyan csapás, amely minden családot érinteni fog. A helyzetet súlyosbítja, hogy az építőipari munkások és a kisiparosok ezrei képtelenek versenybe szállni a magyarországi dömpingárakkal; a tömeges elbocsátások következtében másodlagosan visszaesnek majd a kereskedők és a szolgáltatók bevételei is.”

A Dunaszerdahelyi járásban nyilvántartásba vett munkanélküliek száma 8200 fő körül van; e mutató alakulására hatással van az is, hogy több munkavállaló, illetve egyéni vállalkozó szezonálisan fejti ki tevékenységét. A helyzetet tartósan a már létező munkahelyek fenntartása, illetve további beruházók megtelepedése enyhíthetné. A Dunaszerdahellyel határos Egyházkarcsa ipari parkjában jelenleg a Schindler cég valósít meg nagyobb beruházást, amelynek köszönhetően 2013-ben 250 új munkahely jön létre a térségben. Helyi politikusok reményeket fűznek az Audi Győrben megvalósuló fejlesztéséhez is, illetve a megyei jogú várost Vámosszabadi felől, északról elkerülő autópálya-körgyűrű tervezett megépítéséhez, amely a sztrádát húsz kilométerrel közelebb hozná a Csallóköz középső részéhez, és ezzel remélhetőleg vonzóbbá tenné a beruházók számára. (la)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?