SMS-t küldhet az állástalan a hivatalba

Pozsony. A munkanélkülieknek jövő áprilistól már nem kellene havonta megjelenniük a munkahivatalban, hogy igazolják, munkát keresnek – ezt tartalmazza a foglalkoztatási törvény módosító javaslata.

Pozsony. A munkanélkülieknek jövő áprilistól már nem kellene havonta megjelenniük a munkahivatalban, hogy igazolják, munkát keresnek – ezt tartalmazza a foglalkoztatási törvény módosító javaslata. A munkahivatal szabná meg a megjelenés gyakoriságát, sőt, ha úgy látja jónak, nem lesz szükség a személyes megjelenésre. Elegendő lenne az emailben, telefonon, SMS-ben történő kapcsolattartás, de nem havonta egyszer, hanem sűrűbben. A javaslat szerint a munkahivatal nem lesz köteles munkát ajánlani, keresni az állástalannak.

A változtatásokat a szociális tárca azzal indokolja, hogy 380 ezer munkanélkülit tartanak nyilván, a szabad munkahelyek száma pedig 7000. Vagyis a havonta történő megjelenés és egy-egy munkaadótól származó igazolás felmutatása puszta formalitás, nem tekinthető álláskeresésnek. Ugyanakkor a munkanélkülinek három napon belül jelentkeznie kellene, ha a hivatal értesíti, és igazolni, hogy keresett munkát. A személyes megjelenés viszont nem lesz kötelező – a hivatallal történt megegyezés függvényében akár levélben is eljuttatható az igazolás. Ha a munkanélküli nem működik együtt a munkahivatallal, kikerül a nyilvántartásból. Ez most is így van, a változás áprilistól az lesz, hogy csak fél év múlva kerülhet vissza, szemben a mostani három hónappal. (sán, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?