Különleges veterán járművek kiállítása a nyitrai Mlyny Galériában

ÚJ SZÓ-HÍRNyitra. Holnaptól október 21-ig tekinthetik meg a látogatók a különleges veterán autók kiállítását a Mlyny Galéria előcsarnokában. A kiállítás legrégebbi darabja egy Renault NC 1903-ból – 109 éves, fából készült automobil. Összesen öt ilyen van a világon.

ÚJ SZÓ-HÍR

Nyitra. Holnaptól október 21-ig tekinthetik meg a látogatók a különleges veterán autók kiállítását a Mlyny Galéria előcsarnokában. A kiállítás legrégebbi darabja egy Renault NC 1903-ból – 109 éves, fából készült automobil. Összesen öt ilyen van a világon. Gazdája Dél-Franciaországból hozta Nyitrára, saját kezűleg újította fel, a munka két évig tartott. Láthatók majd a kiállításon fiatalabb gépek is, de szépségükben nem maradnak alul a matuzsálemek mellett.

Érdekesség lesz az 1918-as Ford T-Modell, melyen a legendás Sztan és Pan utazott. Ez volt az első balkormányos autó. Pár évvel fiatalabb, de szintén pompás az 1924-es Citroën Torpedo. Különleges darab az 1953-as Porsche 550 Spyder versenyautó másolata. Ebből az autóból összesen 92 darab készült. Az ezüst nyíl idén indult a 24 órás Le Mans Classic versenyen. A teljesen felszerelt mentőautó, amely szükség esetén akár ma is használható lenne, az egyedülálló Škoda Tudor 1101 1948-ban készült. Valószínűleg ez az egyedüli ilyen mentőautó az egész világon. A veterán autók kiállításának része lesz Bazala Marian fotókiállítása is. (pr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?