Diákolimpia 2012

<p>Dunaszerdahely. Az első Diákolimpia társszervezője a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola volt, amely 2011 februárjától a képzőművészeti nevelés Akkreditált Tehetségpontjaként működik.</p>

ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

Az iskola már több országos versenyt szervezett, tehetséggondozással, tehetségazonosítással és tehetség-tanácsadással is foglalkozik, évente képzőművészeti Tehetségnapot rendez, amelyen vendégül látja az ország különböző részeiből érkező diákokat és pedagógusokat. A Felvidéki Tehetségsegítő Tanács tagjaként rendszeresen és kölcsönösen segítik egymást a többi Tehetségponttal, az SZMPSZ-szel, a gútai Művészeti Magán-szakközépiskolával, a dunaszerdahelyi Magán-szabadidőközponttal, mellyel jelenleg is mintegy 300 dunaszerdehelyi és környékbeli tehetséges diák gondozását vállalták a képzőművészeti nevelés terén.

Idén a Diákolimpia képzőművészeti ágában részt vevő diákok három téma közül választhattak: A sport örömei, A körülöttünk levő értékek és csodák, A Diákolimpia logójának megtervezése.

A diákok két kategóriában versenyeztek, mindkét kategóriából 14–14 tanulót hívtak meg az országos rendezvényre. A beérkezett munkákból a zsűri (Németh Ilona, Lipcsey György – mindketten a város szülöttei, Munkácsy-díjas művészek és Fekete Anikó, a Diósförgepatonyi Alapiskola igazgatónője) kiválasztotta a legjobbakat, ezekből nyílt kiállítás a sportcsarnok előcsarnokában. Fekete Anikó beszédében kiemelte, hogy a családnak és az iskolának fontos szerepe van abban, hogy a gyerekek megkedveljék a művészeteket, valamint abban, hogy a tehetségeket felfedezzék, gondozzák. Ezt vállalta a verseny elindításával az SZMPSZ, a Magán-szabadidőközpont és a Kodály Zoltán Alapiskola Akkreditált Tehetségpontja, így járulva hozzá a boldog gyermekkor megteremtéséhez, a gyermekek és fiatalok körében folyó vizuális és művészeti nevelés eredményeinek bemutatásához.

A Diákolimpia részeként csütörtöktől megtekinthető volt a Kodály Zoltán Alapiskola öt volt diákjának alkotásaiból rendezett kiállítás a sportgimnáziumban. Gányovics Boglárka, Kulcsár Barbara, Zsigrai Klára, Jónás Attila és Tarcsi Ádám is több kiállításon, pályázaton, versenyen bizonyította tehetségét az alapiskola befejezése után pedig képzőművészeti szakközépiskolában folytatta tanulmányait.

A döntőbe jutottak és a felkészítő pedagógusok a Kodály Zoltán Alapiskolában képzőművészeti foglalkozáson vettek részt, megtekintették az iskola tehetséges diákjainak munkáiból készült kiállítást, délután Nagy Attila helytörténész vezetésével megismerkedtek a város nevezetességeivel, történelmével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?