Új esély a rászorulóknak

SZÁZ ILDIKÓVágsellye. Képességfejlesztő foglalkozásokat, fizioterápiás kezeléseket kínálnak a sérült gyerekeket nevelő vágsellyei családoknak a Joy House segélyközpontban.

SZÁZ ILDIKÓ

Vágsellye. Képességfejlesztő foglalkozásokat, fizioterápiás kezeléseket kínálnak a sérült gyerekeket nevelő vágsellyei családoknak a Joy House segélyközpontban. A létesítményt működtető Kert Polgári Társulás (OZ Záhrada) úgy döntött, felajánlja szolgáltatásait szélesebb körben is.

A Kert Polgárti Társulás 2010-ben meghatározatlan időre jelképes összegért bérbe vehetett egy Vág parti családi házat, Vladimír Kopáčik ajándékát. Imrich Pleidel építészmérnök a fogyatékkal élő gyerekek igényeinek megfelelő terveket készített a ház átépítésére. Egy évvel ezelőtt nyitották meg a Joy House kapuját, az eseményt számos jótékonysági rendezvény előzte meg, képzőművészeti tárgyakat árvereztek az intézmény védencei javára. A Kert Polgári Társulást 2006-ban hozták létre a beteg gyereket nevelő családok megsegítésére. Hakszer Annamária, a társulás egyik tagjai – aki autista fiával látogatja és segíti munkájával a központot – elmondta, elsősorban pályázatok útján szereznek támogatást az elképzeléseikhez. „Olyan lehetőségeket kerestünk, amellyekkel az értelmi és testi fogyatékkal élő gyerekeknek második otthont teremthetünk, alkotóműhelyekben fejleszthetjük képességeiket, hogy érvényesülni tudjanak. Ádám fiam megtanult füvet nyírni, ezzel a szolgáltatással megszólítottuk a vágsellyei lakóközösségeket” – mondta Hakszer Annamária. A gyógyterápiás helyiségben nyújtandó szolgáltatásokat is igénybe vehetik mostantól a lakosok. A gyerekek üvegházban gyógynövényeket termesztenek, színjátszó csoportjuk van, Sliško Ildikó alkotóműhelyében pedig látogatásunkkor őszi díszeket készítettek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?