Búkergető fesztivál

FECSÓ YVETTTorna. Második alkalommal rendez Középkori Búkergető Fesztivált a szepsi székhelyű Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ. Holnap délután a Szepsi közelében fekvő Tornán kortárs képzőművészeti kiállítással kezdődnek az események 16 órakor.

FECSÓ YVETT

Torna. Második alkalommal rendez Középkori Búkergető Fesztivált a szepsi székhelyű Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ. Holnap délután a Szepsi közelében fekvő Tornán kortárs képzőművészeti kiállítással kezdődnek az események 16 órakor. A Kálvária című installációsorozat a régió kilenc képzőművésze által megálmodott egynapos program. Helyszíne a 17. században épült romos tornai Keglevich-kastély, amely fontos történelmi, kulturális érték, megőrzése társadalmi szempontból is fontos, de személyes kapcsolódást is hordoz, amely több alkotónál magánmitológiába ágyazva jelenik meg. A kiállítás műfaját tekintve site specific, az egyes installációk megtett utakat szimbolizálnak, az emberi életet, a hozzájuk kapcsolódó tárgyakat tevékenységeket. A kilenc fiatal képzőművész, Cselényi Árpád, Dudás Bálint, Éliás Ádám, Fecsó Szilárd, Komjáti Zsolt, Pribék Gábor, Pólós Zoltán, Raček Eszter, Tóth József az említett bonyolult rétegeket szeretnék saját látásmódjuk által kivetíteni. A kiállítást Haltenberger Szabó Kinga művészettörténész nyitja meg, és csak holnap estig, a fesztivál végéig látható.

A hazánkban is rendkívül népszerű Csík zenekar 19 órakor kezdődő koncertjéig a közönség a sátoraljaújhelyi Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia és a helyi Búzavirág Éneklő Csoport műsorán szórakozhat, majd sötétedéskor a Tűzlovagok látványos tűzshow-ja kápráztatja el a nézőket a helyi futballpályán.

Az esti koncert előtt és alatt kézművesek kínálják portékáikat: fonott kosarak, agyagedények, drótból készült dekorációk közül lehet válogatni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?