Folytatódott a marcelházai birkózók sikersorozata

marcelháza
Marcelháza |

Ötödször rendezték korosztályos nemzetközi birkózótornájukat, ötödször is otthon tartották polgármesterük kupáját a marcelházaiak. 

Az erőpróba ezúttal is a hetényi Tarczy Lajos Alapiskola tornatermében zajlott. „Viadalunkon Horvátország, Magyarország, Moldávia, Ukrajna és Szlovákia tizenkét egyesületének hetvenkét birkózója csatázott a győzelemért a kezdőktől a juniorokig. Az elszállásolás körül kialakult problémák miatt ugyan az előző kiírásokhoz viszonyítva a vártnál kevesebben voltak, de ez nem befolyásolta a látványos szőnyegcsaták színvonalát. Újdonságnak számít, hogy emlékverseny formájában első alkalommal emlékeztünk meg a tavaly tragikus körülmények közt elhunyt madari tehetségről, Édes Jánosról. A nevezett nálunk edzett, nagyon megkedveltük, nekünk is hiányzik” – tájékoztatott rendezvényükről Megály Mihály, a marcelházaiak edzője.

Megtudtuk, a vendéglátók tizennyolc versenyzőt neveztek, a legtöbbjük győztesként került a viadal krónikájába. „Megály Zoltán két korosztályban is csatasorba állt, a kadétoknál és a junioroknál egyaránt diadalmaskodott. Teljesítményére a zsűri is felfigyelt, őt választotta a legtechnikásabb hazai versenyzőnek. Négy kezdőnket, akik csupán két hónapja ismerkednek a sportág alapjaival, nem akartuk mély vízbe dobni. Ezért hasonló képességű naszvadi gyerekeket hívtunk ellenfélnek. Mivel lányversenyzőink is vannak, ezért őket is csatasorba állítottuk. Mindannyian odatették magukat, versenyzőink sikeres szereplésének köszönhetően a goszpicsiakat és a beregszásziakat magunk mögé utasítva utcahosszal nyertük a csapatversenyt” – ecsetelte eredményeiket Megály Mihály, aki nem csupán klubedző, hanem két országos válogatott (U15, kadétok) trénere.

„A mieink közül Huszárovics René végzett súlycsoportja élén, de egy második és egy harmadik helyezettünk is volt” – tájékoztatott a vásárútiak helytállásáról klubelnökük, id. Soós Tamás.

„Ifjabb Oláh Olivér győzelmével igazolta az elvárásokat, rajta kívül még a Gönci fivérek, Mátyás és Nathan kerültek dobogóra” – ecsetelte eredményeiket Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A tornán még dunaszerdahelyi és naszvadi versenyző is a legjobbak közé került. A szervezők a súlycsoportok dobogósait és a csapatverseny első három helyezettjét serleggel díjazták, különdíjjal jutalmazták a legtechnikásabb hazai és külföldi versenyzőt.

Ágh István

Érdekes

Dél-szlovákiai dobogósok

5. MARCELHÁZAI POLGÁRMESTER KUPA, 1. ÉDES JÁNOS-EMLÉKVERSENY, korosztályos nemzetközi torna, szabadfogás, kötöttfogás, kezdők A csoport, fiúk – 29 kg: 1. Huszárovics René (vásárúti), 2. Bodó Barnabás (dunaszerdahelyi), 3. Zachar Sámuel (naszvadi); 27 kg: 2. Gönci Mátyás, 3. Gönci Nathan (somorjaiak), 3. Osztatni Norbert (naszvadi); 32 kg: 3. Tóth Kristóf; 35 kg: 2. Hervai Dominik (vásárútiak); 48 kg: 1. Nagy Nikolas, 2. Nagy Simon. Lányok, 40 kg: 1. Igrényi Viktória. Idősebb diákok – 52 kg: 3. Rigó Kálmán; 62 kg: 3. Lakatos János. Kadétok – 45 kg: 1. Galbavý Albin (marcelházaiak); 65 kg: 1. Ifj. Oláh Olivér (somorjai), 3. Kajtár Sándor; 71 kg: 2. Paradi József; 80 kg: 1. Megály Zoltán.  Junior fiúk – 67 kg: 1. Hulman Nikolas; 72 kg: 1. Megály Zoltán (marcelházaiak), 2. Molnár Péter (naszvadi); 82 kg: 2. Marczinkó Nikolas; +97 kg: 1. Szeifert Ramon. Lányok – 50 kg: 1. Zsidek Erika (marcelházaiak). Csapatverseny: 1. Marcelháza 151 pont. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?