Kuciak-gyilkosság: a médiában megjelenő információk nehezítik az ügy kivizsgálását

Kuciak-gyilkosság
Pozsony |

A Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggő információk közzététele megnehezíti a rendőrségi nyomozócsoport munkáját, legyen szó akár „valós, félig igaz, hamis információkról vagy dezinformációkról.” A közösségi hálón kedden közzétett rendőrségi bejegyzés szerint ezek a hírek befolyásolják a tanúvallomásokat is.

 

„A nyomozócsoporton belül olyan ellenőrző mechanizmusok működnek, amelyek alapján meg vagyunk győződve arról, hogy a közzétett információk forrása nem a rendőrség” – jelentette ki Branislav Zurian, a NAKA bűnüldöző egységének igazgatója.

A Főügyészség felhívásai ellenére a rendőrség szerint továbbra is megjelennek a médiában a kettős gyilkossággal összefüggő információk, amelyek továbbra is nehezítik a nyomozást. A rendőrség ezért ismét felszólítja a média képviselőit, hogy mérlegeljék a folyamatban lévő nyomozással kapcsolatos információk további publikálását.„Ezzel a nyilatkozattal nem támasztjuk alá és nem is cáfoljuk a médiában megjelent bármelyik információ hitelességét” – áll a bejegyzésben.

A rendőrség egyben felhívta a figyelmet, hogy a médiában közzétett információk több hónappal elodázhatják, de akár teljesen meg is hiúsíthatják az ügy lezárását. Ebben az esetben a nyilvánosság a rendőrséget fogja elítélni, nem tudatosítva a média felelősségét, „amely nem segít, hanem csak árt” az információk nyilvánosságra hozásával - zárul a bejegyzés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?