November elején megnyitják az éjszakai melegedőket

éjszakai melegedő
Érsekújvár/Vágsellye/Nagysurány |

Vágsellyén egész éves nyitvatartással, Érsekújvárban novembertől márciusig üzemel az éjszakai melegedő.

 

A két járási székhely, valamint a legtöbb régióbeli község honlapján is megtalálhatók azoknak az állami, egyházi és önkormányzati, valamint a civil szervezetek által működtetett segélyközpontoknak az elérhetősége, ahol várják a lakosok adományait. A lista hasznos lehet azoknak is, akik az utcán fagyoskodó hajléktalan láttán úgy gondolják, elkísérik a rászorulót a legközelebbi menhelyre, vagy megadják neki valamelyik segélyközpont címét. Ilyen esetben kérhetik a városi rendőrök segítségét is, akik kapcsolatban vannak a melegedők üzemeltetőivel. Az érsekújvári Szent József egyházi karitász központjában elsősorban tartós élelmiszert gyűjtenek a rászorulóknak, az adományokból idén év elején hetven vágsellyei családot is támogattak. A városi fenntartású, tizenkét férőhelyes éjszakai melegedőhelyet a Vág menti úton találják az érsekújvári rászorulók. Novembertől naponta 19 órától reggel 7-ig húzhatják meg magukat a lakókonténerekben, ahol meleg ételt kapnak, tisztálkodhatnak, és választhatnak a használt ruhákból, cipőkből. Az érsekújvári Kompas központban szívesen fogadnak az adományozóktól ruhákat és tartós élelmiszert. Vágsellyén a városi fenntartású Szociális Szolgáltatások Intézete krízisközpontot működtet a Partizán utcában, ahol éjszakai melegedő és menhely van. Mintegy negyven rászoruló kap meleg ételt a szponzorok jóvoltából, valamint használt ruhát és tisztálkodószereket az adományozóktól. A hajléktalanokat az utóbbi hónapokban rendszeresen bevonják a városszépítő munkákba, a közelmúltban az egyik iskola sportpályáját építették át.

Nagysurányban a Domb úton található a Szent Vincent de Paul Polgári Társulás segélyközpontja. A nagysurányi társulás húsz férőhelyes menhelyén az átépítést követően csaknem ötven személynek nyújtanak majd menedéket. Támogatják adományaikkal a rászoruló családokat, illetve azokat, akik korábban gyerekotthonban éltek, de segítő kezet nyújtanak azoknak a börtönből szabadult embereknek is, akiknek nincs hová menniük.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?