Kuciak-ügy: Daniel Lipšic rágalmazás miatt feljelenti Peter Tóthot

Daniel Lipšic
Pozsony |

Daniel Lipšic ügyvéd feljelenti Peter Tóthot rágalmazás miatt. Erről a közösségi hálón tájékoztatott kedden. Tóth szerint Lipšic a Kuciak-gyilkosság ügyiratából származó információkat szivárogtathatott ki.

„Soha nem szivárogtattam az újságíróknak információkat az ügyiratból. Peter Tóth vallomásáról nem is tudtam. Éppen ellenkezőleg, a nyomozás kezdete óta többször is figyelmeztettem a felügyelő ügyészeket az információk kiáramlására. Így történt az első razzia előtti napon is, amikor néhány újságíró már előre tudta az akció időpontját. Több alkalommal beszéltem az újságírókkal is, hogy az információkat, melyekkel rendelkeznek, ne tegyék közzé, hogy ne kerüljön veszélybe a nyomozás” – mondta Lipšic, aki szerint Tóth el karja kerülni a felelősségre vonást, és ezért folytat több lejárató kampányt is. 

Peter Tóth a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárításának volt főnöke, akit a Denník N napilap információi szerint Marian Kočner vállalkozó legalább fél évig fizetett azért, hogy több újságírót is megfigyeljen. Tóth erről állítólag maga vallott a rendőrségen, ahol önként jelentkezett, miután elfogták a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottait.

Tóth cáfolta és hamisnak nevezte a napilap információit. Felvetette, hogy a cikk szerzőjének forrása Lipšic, a károsultak ügyvédje lehetett. Azt állította továbbá, hogy az ügyiratban nem szerepel a nevére szóló, általa aláírt beismerő vallomás, mivel ilyen nem is létezik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?