Már lehet asztalt foglalni a víz alatti étteremben

*

Újabban divatba jöttek a víz alatti vagy a föld alá épített éttermek és szállodák. Aki nem klausztrofóbiás, annak kiváló tavaszi meglepetés lehet egy romantikus vacsorára asztalt foglalni a még meg sem nyílt étterembe.

Európa első víz alatti étterme Kristianstand norvég város szélén található a tengerparton. Különleges építészeti megoldásairól máris híressé vált az épület. A benne található vendéglátó helyen máris garantált z első hetekben a telt ház, pedig csak tavaszra ígérik a nyitást.

Bár még folynak a belsőépítészeti munkálatok, máris számos fotó jelent meg magáról az épületről, amelynek vízfelület feletti része úgy néz ki, mint egy kiemelkedő szikla.


A bejárat közvetlenül egy pezsgőbárba vezet, majd utána következik az étterem, amely öt méterrel a víz alatt található. A falak különlegesen vastag akrilüvegből készültek, a helyiségekből  páratlan látvány nyílik a tenger világára..

Európa első víz alatti éttermének meglátogatása előtt nem árt tanulmányozni az időjárás-jelentést – jegyzi meg a travelandleisure.com cikkírója – bár bizonyára lesznek olyanok is, akik éppen a vihar víz alatti megtapasztalására vágynak. Csodálatos élmény látni, ahogy a víz felszínét korbácsolják a hullámok és szinte dübörögve ömlik az eső, miközben nyugodtan fogyasztják a vendégek vacsorájukat. (turizmus.com)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?