Felmérés: Pellegrini jobb Ficónál

fico pellegrini
Pozsony |

A lakosság több mint fele jobb kormányfőnek tartja Peter Pellegrinit, mint Robert Ficót – derül ki a Focus közvélemény-kutató ügynökség felméréséből, melyet a Markíza számára készített.

A felmérés szerint a lakosság több mint a fele Peter Pellegrinit jobb kormányfőnek tartja, mint elődjét, Robert Fico pártelnököt. A Focus ügynökség 1015 válaszadó megkérdezésével készített felmérést a Markíza TV Testre szabva műsorának megbízásából. A felmérésben részt vevőktől azt kérdezték, hogy kit tartanak jobb kormányfőnek, Robert Ficót, aki márciusig vezette az országot, vagy Peter Pellegrinit, aki március után vette át a kormányfői posztot. Az adatok alapján a háromszoros kormányfőre a megkérdezettek 21%-a voksolt, ennyien tartják jobbnak Peter Pellegrininél

Fico a Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolását követő több tízezres tüntetéseket követően távozott posztjáról. Az oknyomozó újságíró utolsó cikke rávilágított, hogy Fico kormányfői hivatalába asszisztensén, Mária Troškován és Vilam Jasaň volt smeres képviselőn keresztül begyűrűzött az olasz maffia.

A kabinet átalakításakor Peter Pellegrini vette át a Smer–SNS–Híd koalíciós kormány irányítását. A felmérés során a válaszadók 52%-a vélte úgy, hogy ő jobb kormányfő elődjénél. Ugyanakkor a megkérdezettek 26%-a nem tudott válaszolni a kérdésre. Fico kizárólag a Smerszavazók táborában tartotta meg elsőségét. Koalíciós partnerei, az SNS és a Híd szavazói is Pellegrini oldalára álltak. Fico népszerűsége az SaS és a KDH szavazótáborában a legalacsonyabb.

Erik Tomáš (Smer) a vitaműsorban Fico védelmében kijelentette, hogy nem lehet a két kormányfőt összehasonlítani, mert Fico tíz éven keresztül irányította az országot, és számos népszerűtlen döntést is meg kellett hoznia. A felmérés egyébként szeptember 18. és 25. között készült. (TASR, ie)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?