Isten terve és a mélypontok

*

Mindannyian tartunk a kudarcoktól. Legszívesebben úgy élnénk, hogy minden próbálkozásunk sikerrel végződjön, s életünk az elképzelt ösvényen haladjon előre. De időnként orra bukunk, és néha nehezünkre esik újra felállni. Hihetjük azt, hogy büntetésként kaptuk a kudarcot, ám nehéz elhinni, hogy ez volna Isten végső terve.

Egyes embereket nézve úgy tűnik, kényelmes a padlón heverni. Bár szavak szintjén a legtöbben elégedetlenek, mégis amikor életük mélypontra kerül, bezárkóznak. Ha kinyílik egy ajtó a változás felé, sokan megfutamodnak. Megmagyarázzák, miért nem érdemes erőfeszítést tenni a változásért. Egyesek méltóságukon alulinak tartják, hogy más úton folytassák életüket, mint amilyenen addig haladtak. Mások az ismétlődő kudarcoktól félnek, nekik ezért tűnik kényelmesebbnek a tétlenség.

Mielőtt másokra mutogatnál gyengeségeik miatt, figyeld meg a saját mindennapjaidat. Hányszor futamodsz meg a nehézségeid elől? Mely pillanatokban vagy elégedetlen, és mikor menekülsz el az előtted megnyíló lehetőségek elől? Olykor kényelmesebb a padlón szomorkodni, de az ajándékba kapott életedet erre fecsérelni értelmetlen és talán felelőtlen is. Figyelj a jelekre, amelyek irányt mutatnak, és keresd a segítőket, akik erőt adnak az újrakezdéshez!

Bármi legyen Isten terve az életeddel, biztosan nem az, hogy a mélyponton keseregj. Sokkal inkább, hogy a nehézségeken túljutva teljessé varázsold az életed.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Koller Péter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?