Fantasztikus lehetőség egy szabadságkímélő utazásra!

*

Speciális hét előtt állunk, ugyanis hamarosan két ünnep is lesz egy hét alatt, ez pedig ideális alkalom arra, hogy egy hosszabb-rövidebb kirándulást, vagy akár egzotikus nyaralást szervezzünk.

Október 30-án és no­vember 1-jén ugyanis munkaszüneti nap lesz hazánkban (ez előbbi csak idén ünnep, szóval ez egy soha vissza nem térő alkalom), azaz mindössze háromnapnyi szabadsággal most akár egy 9 napos utazást is meg tudunk szervezni (október 27-én, szombaton indulva és november 4-én, vasárnap érkezve). 

Mivel október 30. csak Szlovákiában ünnep, ezért a rövidebb utazásoknál érdemes úgy foglalni, hogy ez a nap is benne legyen, hiszen e napon csak a szlovákiaiak tudnak szabadság nélkül utazni, november 1-je már több környező országban is piros betűs nap, akkor nagyobb forgalomra, telítettebb szállodákra, járatokra számíthatunk, ezáltal pedig az árak is magasabbak lehetnek. 

Ha csak rövidebb utazást tervez, akkor ez lehet belföldi kirándulás, wellnesshétvége a közeli országokban, vagy éppen egy rövidebb, pár napos európai városlátogatás. Ha wellnessre utazna, és valamelyik magyarországi szálloda lenne a cél, akkor figyeljen arra, hogy az október 29–30 is benne legyen, ezzel ugyanis sokat tud spórolni. Az október 23-át pedig érdemes elkerülni, mivel e napon Magyarországon államünnep van (hosszú hétvégével), és erre az időszakra sok szálloda már most kiteheti a betelt táblát, olyan magas a hotelek telítettsége – ez pedig gyakorlati szempontból azt is jelenti, hogy kisebb a választási lehetőség, és az árak is magasabbak. 

Ha európai városlátogatás mellett dönt, akkor pedig érdemes az alapján választani, mely célállomásra van még olcsó jegy az adott napokra – számos helyre a retúrjegy csak 25–50 euró, szóval már csak egy jó ár/érték arányú szállást kell találni, és már indulhat is a város felfedezésére. Legyen szó az olyan népszerű városokról, mint Prága, Varsó, Párizs, Velence, Barcelona, Madrid, Athén, Róma, Berlin, Milánó, Koppenhága, London stb. 

Mint ahogy a bevezetőben is írtuk, most akár 9 napos utazást is szervezhetünk, mindössze háromnapnyi szabadságból, azaz ez remek lehetőség arra is, hogy akár egy távolabbi célállomásra is elutazzunk – például tengerparti nyaralásra (olyan népszerű helyekre, mint Thaiföld, Vietnám, Miami, Kuba, Hawaii stb.), városlátogatásra (New York, Los Angeles, Peking, Dubaj, Bangkok, Tokió stb.), vagy akár kombinálhatjuk is e kettőt, egy kisebb városlátogatást pár napos tengerparti nyaralással. Most e célállomásokra nagyon olcsón tudunk repülőjegyet foglalni (250–500 euró), sok helyen még nincs főszezon, így a szállásárak is kedvezőbbek. Aki pedig főleg a kényelmet választja, annak érdemes körülnézni az utazási irodák ajánlatai között, sok all inclusive nyaralás van a kínálatban, a tengerparti üdülőövezetekben (egy hét Egyiptom, all inclusive ellátással 4-5 csillagos hotelben pl. 300–350 euró). 

Érdemes tehát kihasználni a lehetőséget, és még az ünnepek előtti hajtás előtt pihenni egyet, kikapcsolódni a közelben, vagy akár egy távolabbi célállomáson. 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?