Tomi Kid újra a ringben

Tomi Kid

Sokszoros magyar bajnok öklöző ellen, egy küzdősport-gála keretén belül tér vissza a kötelek közé Kovács Tamás, azaz Tomi Kid.

Kovács Tamás két éve hagyott fel aktív sportolói pályafutásával, azóta a galántai bokszakadémia építésével, edzősködéssel foglalkozott. Az év elején azonban több megkeresést is kapott, amelyek közül a pozsonyi gálán való részvételre bólintott rá. „Apu első reakciója az volt, megőrültem-e... Nekem már nincs mit bizonyítanom. Ha nem hiányzott volna, ha nem érezném úgy pszichésen, hogy ringbe akarok lépni, akkor nem adtam volna rá a fejem. Be akarok lépni a szorítóba, egy jót bokszolni és jól érezni magam – mondta lapunknak visszatérése okairól a tegnapi sajtótájékoztató után Tomi Kid. – Most minden edzésen jól érzem magam, ami nagyon fontos. Jó kedvvel megyek edzésre, edzésről haza, nem baj, hogyha fáj. Nem azért csinálom, mert kell, hanem azért, mert akarom.”

A galántai öklöző meg szeretné mutatni, hogy 40 évesen is jól lehet teljesíteni a profi ringben, még ha egy picit óvatosabbnak is kell(ett) lennie a felkészülés során. „Az eleje nagyon nehéz volt, megmutatni az izmoknak, hogyan akarok dolgozni. Most úgy vagyok, hogy megköszönök a lábamnak, megköszönök a kezemnek, a fejemnek, a testemnek minden edzést. Ezek a kezek 40 év alatt már annyit ütöttek, ezek a lábak annyi kilométert lefutottak, lelépcsőztek, hogy megköszönöm nekik, hogy még szót fogadnak” – mosolygott Kid.

Mindezt akár a ringben is megtehetné, mert majdani ellenfeléhez – akinek nevét a szerződés aláírásáig nem hozhatják nyilvánosságra – jó barátság köti, tiniként hároméves veretlenségének vetett véget anno Kovács Tamás. „Most végre jöhet a visszavágó. De persze a ringben nincs barátság, ez egy rendes, hatmenetes küzdelem lesz” – szögezte le Tomi Kid, akinek sokat segít, hogy fiatal védencei, Tankó Vilmos és Csemez András a három hét múlva rajtoló spanyolországi Eb-re készülnek, így mester és tanítványai együtt edzhetnek.

S hogy Kovács Tamás tervez-e valamit november utánra is? „Először zárjuk le ezt a mérkőzést, aztán megtudjuk, hogy van-e még keresnivalóm a szorítóban” – tette hozzá érdeklődésünkre.

A gálára a pozsonyi Ondrej Nepela csarnokban kerül sor november 18-án.

Érdekes

Buchinger megkukkantaná

A pozsonyi MMA-gálán az egyik legjobb szlovákiai ketrecharcos, Buchinger Iván is bunyózni fog. „Sokan kérdezik tőlem, én vagy Tomáš Deák-e sikeresebb Szlovákiában, én azt mondom, ezt a küzdőtéren kellene megkukkantanunk – csalt mosolyt az újságírók arcára a bősi MMA-harcos, aki ha Deákkal nem is, több neves riválisával találkozik november közepén. – Minek nézzük a tévében a nagynevű UFC-t, ha Pozsonyban élőben láthatunk remek küzdelmeket?”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?