Magabiztosan győztek az újonc garamkálnaiak a rangadón

kalna
Garamkálna |

A garamkálnai és a nagyölvedi futballcsapat első ízben játszott egymással bajnokit a nyugat-szlovákiai TIPOS III. ligában, ahol a garamkálnaiak újoncként szerepelnek. Ennek ellenére meglepően kevesen voltak kíváncsiak a mérkőzésre, ugyanis alig kétszázan látogattak ki a járási rangadóra. A vendéglátók 3:0-s győzelmet arattak.

Az előző fordulóhoz képest a garamkálnaiaknál Peseky, Solčiansky és Marek Lackó, a nagyölvedieknél pedig Petrik Horáček és Podlucký hiányzott a kezdőcsapatból. 
Jobban kezdtek a hazaiak, s a 18. percben egy szögletet követően Vida Attila parádés fejes gólja talált utat a kapuba – 1:0. Erősen vitatható volt azonban a sarokrúgás létjogosultsága, de Miroslav Tarabus asszisztens állt a legközelebb az esethez, és ő így látta. A nagyölvedi csapatból Adam Kosáknál volt a legtöbbször a labda, ám a középpályás többnyire pontatlanul passzolt társainak, s ezáltal nem volt képes a támadásokat támogatni, előkészíteni. A félidő hajrájában a gólszerző alig gurított a jobb kapufa mellé, majd Hamdaoui majdnem öngólt fejelt.
A szünetben egyik edzőnek sem sikerült felráznia védenceit, és a folytatásban is jobbára a két tizenhatos között zajlott a csata. Az első valamirevaló vendégpróbálkozás az 56. percben Bilik nevéhez fűződik, Guťan kapus azonban magabiztosan és határozottan útját állta az ukrán csatár kísérletének. Kilenc perccel később Vida Attila duplázott, egy durva védelmi hiba után nem adott semmi esélyt Benkó Dánielnek a védésre – 2:0. Nem sokkal később Kojo Matics ugyan szépíthetett volna, de fejese centiméterekkel elkerülte a hazaiak kapuját. A vége felé látványos lövőparádé zajlott a nagyölvedi kapu előtt: először Marek Lackó, majd Chmelo és Švirik is eredményes szeretett volna lenni, ám löketeik elakadtak a védők lábában, illetve Benkó kapusban. A kegyelemdöfést aztán a csereként beállt gólzsák, Pánik adta meg, akinek a válláról pattant a labda Benkó kapujának jobb felső sarkába – 3:0.
„Ez a játék nem volt méltó a III. ligához. A labdarúgók csak ötlettelenül rugdosták ide-oda a labdát a kilencven perc során” – jegyezte meg találóan egy hazai szurkoló a lelátón.
„Történelmi sikert arattunk a 
nagyölvediek ellen. Általában a tizenhatosok között folyt a küzdelem, a kapuk kevésszer kerültek veszélybe. A második félidőben taktikai viadal folyt, amiből mi jöttünk ki jobban” – értékelte a fejleményeket Michal Guťan, a garamkálnaiak klubelnöke és kapusa. „A hazaiak mintha jobban akarták volna a győzelmet. A középpályán rengeteg labdát veszítettünk, az ellenfél erőteljesebben szövögette támadásait és megérdemelten nyert” – vélekedett Igor Kasana nagyölvedi edző.
Ábel Gábor

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?