A polgármesterek sikeresebbek voltak, mint Hamšíkék

polgármester-válogatott

Múlt héten nemcsak a labdarúgó Nemzetek Ligájában került sor szlovák–cseh összecsapásra, hanem a polgármester-válogatottak is találkoztak egymással. A szlovákiai polgármesterek sikeresebbek voltak Hamšíkéknál, a szlovák polgármester-válogatott Nyitrán 5:1-re verte a cseh kollégákat.

A szlovákiai polgármesterek sikeresebbek voltak Hamšíkéknál, a szlovák polgármester-válogatott Nyitrán 5:1-re verte a cseh kollégákat. 
A csapatnak három magyar nemzetiségű polgármester is tagja volt, a nagyfödémesi Gőgh Ferenc, a kőkeszi Pixiades László és a királyrévi Racsko Pál. A stáb tagja Darócz Sándor gyúró is Alsószeliből.
„Az 5:1-es eredmény kicsit csalóka, nem tükrözi a pályán látottakat, mert az ellenfél is nagyon sok helyzetet dolgozott és hagyott ki, főleg az első fél órában” – tudtuk meg Racsko Páltól, akinek kapusként több nagy védése is volt. Gőgh Ferenc közel járt a gólszerzéshez, de helyzetét a cseh kapus kivédte. A hazaiak részéről Slavo Potisk (Jablonec) kétszer is betalált, rajta kívül Jozef Baláž (Rovné), Martin Červenka (Ratkovce) és Adrián Macho (Šoporňa) iratkozott fel a góllövőlistára.
A szlovák válogatott egyébként az Európa-bajnoki címvédő, 2016-ban Csehországban szerezték meg a trófeát. „A polgármesterek Eb-jét mindig a nagy Eb-t rendező országban tartják, de két éve Franciaország az akkori terrorveszély miatt nem vállalta 400 polgármester vendégül látását, így végül Csehország adott otthont a 12 csapatos tornának” – tudtuk meg Racsko Páltól. 
A Vladimír Púčik (Ružindol) és Roman Súkeník (Zemianske Sady) irányította szlovák polgármester-válogatottnak a csehek elleni találkozó volt idén a második nemzetközi meccse. Májusban a nagyszombati City Arénában 3:0-ra verték Németországot. Racsko Pál számára ez a mérkőzés azért is marad emlékezetes, mert a négyéves kis unokája vezette fel a pályára. „Már ezért megérte eddig futballozni” – mondta az 52 éves településvezető, aki még aktívan futballozik Királyréven. Mivel már nem indul a polgármesteri tisztségért, a válogatottban már csak idén játszhat, az együttesben ugyanis csak választott, hivatalban lévő településvezetők szerepelhetnek. Az együttes idén még egy vagy két meccsen lép pályára: a csehek viszonozták a meghívást, és november 18-án a strahovi stadionban újra összecsap a két válogatott, de tervben van egy barátságos mérkőzés a magyarországi polgármesterek ellen is, amelynek a dunaszerdahelyi MOL Aréna lehetne a helyszíne, erről még folynak a tárgyalások.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?