Új szaktantermekkel bővül a párkányi alapiskola

párkányi alapiskola
Párkány |

Hunyadi Mátyás születésének 575. évfordulója és királlyá választásának 560. jubileuma alkalmából Mátyás-emlékévet hirdetett a Nemzetpolitikai Államtitkárság. A felhíváshoz a párkányi Ady Endre Alapiskola is csatlakozott.

 

„Iskolánk diákjai programmal készülnek az október végi bemutatóra. A tavalyi Arany-emlékév keretében tartott foglalkozások és előadások is nagyon sikeresek voltak” – mondta Fodor Zsuzsanna igazgató.

Az iskola az idei tanévet három első osztállyal kezdte. „A beíratott gyerekek száma az előző évhez viszonyítva 18 százalékkal emelkedett. Bízom benne, hogy ez kibővített beiratkozási programunknak köszönhető” – jegyezte meg az igazgató. Az iskolában évek óta sikerrel futó, iskolaköteles gyerekeknek rendezett Szombati Szöszmötölő tavaly töklámpás-faragó és karácsonyváró programmal, valamint kalóznappal bővült. A szülőket Strédl Terézia előadása, a gyerekeket új közlekedési pálya is várta.

 

„Tavaly új értékelési rendszert vezettünk be. Ennek részeként ötödik osztályban – hogy megkönnyítsük az átmenetet az alsó tagozatból a felsőbe – szeptemberben a pedagógusok csak szóban értékelik a tanulókat és fokozatosan térünk át az osztályzásra. Az új módszer része a pontozásos rendszer is. Ennek eredményeként a gyerekek a tanév végén könyvjutalmat, illetve oklevelet kapnak. Sok pluszmunkával jár, de a befektetett energia megtérül, mert a táblázat, amit minden osztályban kifüggesztünk, pontosan mutatja és nyomon követi a gyerekek iskolán kívüli aktivitásait és a versenyeken való részvételét is” – részletezte az új értékeli rendszer lényegét Fodor Zsuzsanna.

A kibővített beiratkozási programot és értékelési rendszert idén is szeretnék folytatni. Az idei tanév újdonságai és tervei közül az igazgató a szaktantermek létrehozását és bővítését emelte ki, amire az iskola pályázati támogatást nyert. Ezeket az iskola C pavilonjában alakítják ki. A különálló épületrészt szeptembertől összekötő folyosó kapcsolja a főépülethez. Mivel a pályázati kiírás csak belső átalakításokra vonatkozott, az összekötő folyosó és a szabadtéri szaktanterem építését az iskola saját költségvetéséből és önkormányzati támogatásból fedezte.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?