GALÉRIA: A csehek legyőzték a szlovákokat Nagyszombatban

svk

A cseh labdarúgó-válogatott 2:1-re verte a szlovákokat Nemzetek Ligája-mérkőzésen a nagyszombati Anton Malatinský-stadionban.

Az első nagy helyzet a csehek előtt adódott, Vydra lövését Dúbravka kiütötte, Souček ismétlése pedig fölé ment. A 19. percben Mak szöglete után Hamšík perdített sarokkal a rövid oldalon, Vaclíknak nem sok ideje volt reagálni, de reflexszerűen belekapott a labdába.

Az októberi szokatlan melegben nem igazán látott jó focit a 17300 néző, sok volt a pontatlanság, a szlovák hátvédsor feltűnően nem találta a közös hangot.

A második félidőre a hazai védelem jobb oldalán Sabo váltotta Pekaríkot, és az 52. percben éppen Sabo futott fel jól az üres területen, középre adott Dudának, aki a kapu mellé bombázott. Az ellentámadásból gólt szereztek a csehek, Krmenčík csapta be Škrniart, és Dúbravka mellett laposan a hálóba lőtt - 0:1.

Ján Kozák azonnal cserélt, Kucka helyett Weiss állt be. Az 56. percben Mak kapta jó helyzetben a labdát, de nyolc méterről a tribün közepére rúgta a labdát... Hat perccel később viszont már egyenlő volt az állás: egy szöglet után a kipattanó Hamšíkhoz került, és a Napoli játékosa védhetetlenül lőtt - 1:1. Felpörgött a meccs, a nagyon aktív Hamšíkkal nem bírtak a cseh védők.

A cseheket irányító Jaroslav Šilhavý Krmenčík helyett Schicket küldte pályára, és hamar kiderült, gólszerzőt cserélt gólszerzőre- a 76. percben egy jobb oldali beadás után Schick bombafejesével szemben esélye sem volt Dúbravkának - 1:2. És a csehek még növelhették is volna az előnyt, Pavelka szöglet utáni próbálkozásánál az éppen százszoros válogatott Škrtel mentett - erősen kezezésgyanúsan - a gólvonalról.

A szlovákok így két mérkőzés után egyelőre pont nélkül állnak a Nemzetek Ligája B divíziójának első csoportjában, a cseheknek egy vereségük és egy győzelmük van, a csoportelső ukránok kétszer nyertek.

Szlovákia-Csehország 1:2 (0:0)

Góllövők: Hamšík (62.), ill. Krmenčík (52.), Schick (76.).

Sárga lap: Hubočan, Škrtel, Škriniar, ill. Dočkal, Souček, Gebre Selassie.

Játékvezető: Vincic (szlovén), 17 251 néző.

SZLOVÁKIA: Dúbravka - Pekarík (46. Sabo), Škriniar, Škrtel, Hubočan (80. Hancko) - Hamšík, Lobotka - Kucka (54. Weiss), Duda, Mak - Nemec.

CSEHORSZÁG: Vaclík - Kadeřábek (62. Novák), Čelůstka, Brabec, Gebre Selassie - Souček, Pavelka - Vydra (89. Jankto), Dočkal, Zmrhal - Krmenčík (73. Schick).

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?