A pápa kizárt a papi rendből kiskorúak elleni szexuális zaklatással vádolt két nyugalmazott chilei püspököt

Vatikánváros |

Kizárt a papi rendből Ferenc pápa két nyugalmazott chilei püspököt, akiket kiskorúak elleni szexuális zaklatással vádolnak - közölte szombaton a Vatikán.

"A döntést október 11-én hozta meg Ferenc pápa, és nem lehet ellene fellebbezni" - tudatta a Szentszék, hozzátéve, hogy a döntésről szombaton tájékoztatta a két püspököt, a 85 éves José Francisco Coxot és az 54 éves Marco Antonio Órdenes Fernándezt.

A 2002 óta Németországban élő Coxot Chilében vádolták kiskorúak elleni szexuális zaklatással, de nemrég kitudódott egy újabb ilyen esete Németországban is.

Órdenes 2012-ben, miután megvádolták azzal, hogy szexuálisan bántalmazott egy kisfiút, benyújtotta lemondását az akkori katolikus egyházfőnek, XVI. Benedek pápának, majd Peruba vonult.

A chilei egyház pedofilbotrányának központi figuráját, a 88 éves Fernando Karadima lelkészt Ferenc pápa szeptember végén zárta ki a papi rendből.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?