Január 2-től újra közlekednek a személyvonatok a Zólyom-Ipolyság szakaszon

Zólyom/Ipolyság |

Tizenhat év után, 2019. január 2-án újraindulnak a személyvonatok a 74 kilométeres Zólyom-Ipolyság vonalon. Ezt csütörtökön jelentette be Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter az ipolysági vasútállomáson tartott sajtótájékoztatóján.

 

Első lépésként 20 vonatot fognak indítani, elsősorban a munkahelyükre és az iskolába ingázó utasok számára. A vonatok egyelőre munkanapokon fognak közlekedni Zólyom és Korpona, valamint Gyűgy és Ipolyság között. A miniszter feltételezi, hogy a magyar oldalon rövidesen kiépül az a hat kilométeres szakasz, amely lehetővé tenné a közvetlen vasúti összeköttetést Zólyom és Budapest között, Ipolyságon keresztül.

A Közlekedési és Építésügyi Minisztérium a járatok iránti fokozódó érdeklődés esetén kész fokozatosan bővíteni a járatforgalmat, és biztosítani a vonatközlekedést hétvégén is.

 

A vonatközlekedés újraindítását üdvözölte Štefan Gregor, Ipolyság polgármestere, valamint további 15 község polgármestere is. A Nagykürtösi járás déli részén fekvő települések lakóinak komoly gondot okozott eljutni a munkahelyükre, miután 2003-ban megszüntették a személyszállítást a szóban forgó szakaszon. 

A lépést akkor az utasok alacsony számával indokolták. Azóta a pályaszakaszt csak teherszállításra használták. Az elmúlt években az érintett tájegységek lakosai petíciókban kérvényezték a személyvonatok újraindítását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?