Két magyar alkotás is szerepel a chicagói filmfesztiválon

film
Chicago |

Két magyar alkotás, a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film és az X - A rendszerből törölve című játékfilm is szerepel az 54. Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon (CIFF).

 

A szerda este megnyílt chicagói filmmustrán rendszeresen mutatkoznak be magyar produkciók. Tavaly a Gárdos Éva rendezésében, Kondor Vilmos regénye nyomán forgatott Budapest Noir című krimit vetítették a fesztivál programjában.

Az október 21-ig tartó fesztivál honlapja szerint jövő hét végén tűzik műsorra a Ruben Brandt, a gyűjtő című egészestés animációs filmet és az X - A rendszerből törölve című játékfilmet. A chicagói mustra World Cinema programjában látható két magyar alkotás a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.

 

A Ruben Bandt, a gyűjtő a napokban nyerte el a legjobb egészestés alkotás díját a bukaresti Anim'est nemzetközi filmfesztiválon. Az egyedi látványvilágú akcióthrillert Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész rendezte. Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című alkotása a párhuzamosan zajló Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon és Chicagóban is bemutatkozik októberben. 

A CIFF szerdán a Beautiful Boy című családi drámával nyílt meg. Felix Van Groeningen alkotása egy drogos fiú és apja küzdelmét mutatja be. A rendező a fesztivál vörös szőnyegén elmondta: filmje végső soron a feltétlen szeretetről szól.

Mimi Plauche, a fesztivál művészeti igazgatója szerint idei merítésükbe számos felkavaró, elgondolkodtató film került. A programban emellett olyan filmesek előtt tisztelegnek, mint az illusztrátor Art Paul, akit posztumusz díjával is elismer a fesztivál, William Friedkin rendező, a színésznő Carey Mulligan, a jelmeztervező Ruth Carter és a CIFF társalapítója, Colleen Moore.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?