Nagyobb figyelmet kell fordítani a vasúti közlekedésre

vonat vasút illusztráció
Pozsony/ Szenc |

A Szlovák Vasúttársaság (ZSSK) szerint beváltak a nyár elején indított új járatok, jelenősen nőtt a vonattal utazók száma és az újvárosi vasútállomás kihasználtsága.

Június elején 56 új járatot indított a Szlovák Vasúttársaság Szencről és Nagyszombatból Pozsonyba. Tomáš Kováč, a vasúttársaság szóvivője elmondta, a reggeli csúcsidőben vonatonként Szencről és Nagyszombatból is százötven-kétszáz utas érkezik az újvárosi állomásra. Délutánonként is hasonló a vonatok kihasználtsága, akkor a Nagyszombatba tartó járatokon több az utas. Az új vonatoknak köszönhetően mintegy két-háromezerrel több ingázó választja a vasúti közlekedést és többségük az újvárosi állomáson száll vonatra. Az sem riasztja el az utasokat, hogy – a karbantartási munkák miatt – átlagosan három és fél percet késtek a pozsonyi vonatok. „Az 1214 szerelvény 82 százaléka legfeljebb öt perces késéssel célba ért” – tájékoztatott a ZSSK sajtóosztálya. Karol Martinček, a vállalat üzleti részlegének igazgatója sajnálatát fejezte ki a késések miatt és közölte, dolgoznak a hibák kiküszöbölésén, de megjegyezte, hogy a járatok megbízhatósága megfelel a közlekedésügyi minisztériummal megkötött szerződés feltételeinek.

Filip Hlubocký, a ZSSK vezérigazgatója kijelentette, meggyőződése, hogy a Pozsonyhoz hasonló nagyobb városokban a kötöttpályás közlekedésé a jövő. Hlubocký hozzátette, a megbízhatóság céljából sürgősen foglalkozni kellene a fővárosi vasúti infrastruktúra, valamint a főpályaudvar fejlesztésével. „A főpályaudvar nem felel meg a mai kor elvárásainak” – közölte a vezérigazgató, rámutatva a vágányok és a pályaudvar környékének – a parkolóhelyek, a szociális helyiségek és a peronok – állapotára, valamint az információs rendszer hiányára. Hlubocký szerint a politikusoknak nagyobb figyelmet kell fordítaniuk a Pozsony megyei vasúti közlekedésre. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?