GALÉRIA: Hat ország különleges egységei gyakorlatoztak a komáromi erődben

Atlas Common Challenge 2.0
Komárom |

Terrortámadás és véres túszdráma vetett véget ma a Desmod együttes hangulatos koncertjének a komáromi erődben. Több ezer látogató érkezett a Leopold kapun át Európa egyik legátfogóbb nemzetközi terrorelhárító gyakorlatára, amelyen hat ország különleges egységei mutatták be szaktudásukat, összehangolt együttműködésüket. 

Galéria

Az Atlas Common Challenge 2.0 elnevezésű nemzetközi terrorelhárító gyakorlatot a szlovák Lynx Commando terrorellenes egysége vezette. A belügyminisztérium szervezésében megtartott kommandós akción részt vett Andrej Kiska köztársasági elnök, Peter Pellegrini kormányfő és Denisa Saková belügyminiszter, valamint a kormány néhány tagja. A gyakorlat során bemutatkozott a csehországi Česká Urna, az osztrák Eco cobra, a szlovén Red panter, a magyar Tek és a horváth Lučko elit egysége. Kétszázötven kommandóst vetettek be. Štefan Hamran, a Lynx Commando vezére a közönségnek is bemutatta az elit alakulatokat. A látogatók élőben figyelhették, ahogy a koncert félbeszakad, és tizennyolc terrorista előbb az emelvényen ülők közül ejt el túszokat, lökve, taszigálva őket maga előtt, majd egy erődben kiránduló egész osztálynyi diákot hurcol magával. A felfegyverzett katonai egységek negyven ártatlan civil életéért küzdöttek több mint egy órán át.

További részletek lapunk nyomtatott számában.

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?