Alena Zs. azt állítja, hogy nem volt indítéka megrendelni Ján Kuciak meggyilkolását

alena zs.

A Specializált Büntetőbíróság (ŠTS) kedden közzétette a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottainak előzetes letartóztatásáról szóló határozatot, melyből kiderül, hogy Alena Zs., a gyilkosság állítólagos megrendelője tagadja, hogy lett volna indítéka megrendelni azt.

A dokumentum szerint Alena Zs. saját bevallása szerint önkéntes munkanélküli, nincs semmilyen állandó bevétele, a kihallgatáson pedig azt állította, hogy nem rendelkezik vagyonnal. Ennek ellenére a házkutatás során 23 000 euró készpénzt találtak nála a rendőrök, 200 eurós bankjegyekben. Saját bevallása szerint egy Mercedes-Benz CLA típusú személygépkocsit használ, mely az édesanyja nevén szerepel. Ezen kívül mintegy három hónapja kölcsönöz egy Mercedes-Benz GLE Coupé típusú személyautót is. „Ebből világosan kitűnik, hogy az aktuális anyagi körülményei egyértelműen nincsenek összhangban a törvényesen bevallott jövedelmével, hanem azzal ellentétben állnak” – állapította meg a bíróság. Hozzátették: fennáll a veszélye, hogy ha Alena Zs. szabadlábon maradna, bűncselekmények elkövetéséből tartaná fenn magát és a családját. 

Alena Zs. a meghallgatáson abszurdnak nevezte, hogy a gyilkosság megrendelésével gyanúsítják őt.

Azt állította, hogy rendszeres bevétele van, semmit sem követett el, nincs miért elmenekülnie és semmilyen indítéka nem volt, hogy megrendelje a gyilkosságot.

Az ŠTS vizsgálóbírója azért döntött az előzetes letartóztatás mellett, hogy megakadályozza a gyanúsítottak szökését, illetve azt, hogy újabb bűncselekményeket kövessenek el, vagy befolyásolják a szabadlábon lévő tanúkat. A. Zoltán kivételével a másik három gyanúsított fellebbezett a döntés ellen. A Legfelsőbb Bíróság a fellebbezést elutasította. A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze lemondott a fellebbezési jogáról.

Ján Kuciak az Aktuality.sk hírportál szerkesztőségében dolgozott oknyomozó újságíróként. Kuciakot és jegyesét február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi (Veľká Mača) házukban, egy 9 mm kaliberű pisztolyból leadott lövésekkel. Az ügyész szerint a kettős gyilkosság Kuciak újságírói tevékenységével függött össze.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?