Bezárt a világ legnagyobb halpiaca, a tokiói Cukidzsi

Cukidzsi
Tokió |

Megtartották az utolsó árverést a világ legnagyobb halpiacán, a jelentős turistalátványosságnak számító Cukidzsin, amely helyett napokon belül egy közeli mesterséges szigeten nyílik új, ultramodern halpiac. 

A 83 éve alapított és évente turisták tízezreit vonzó halpiacot azért zárják be, mert elavult csarnokai és higiéniai viszonyai nem felelnek meg a mai követelményeknek. Helyén átmenetileg autóparkolót alakítanak ki a 2020-as olimpia számára. 

A piacon naponta 1700 tonna hal és egyéb tenger gyümölcse cserélt gazdát.

A szombaton tartott utolsó árverésen 4,3 millió jenért kelt el a legdrágább tétel, egy 162 kilós tonhal.

A régi halpiac helyett a közeli Tojoszu városnegyedben 5 milliárd dollárért épült vadonatúj halpiac, amely október 11-én, csütörtökön kezdi meg működését. A Cukidzsiról 900 kereskedőnek kell átköltöznie, egy felmérés szerint 80 százalékuk ellenezte a piac áthelyezését. 

A tojoszui halpiacon üvegfal mögül, egy külön e célra épült kilátóról nézhetik meg az érdeklődők a híres hajnali, fél 5-kor kezdődő és egy órán át tartó halárveréseket. 

A cukidzsi halpiac bezárás két év késedelmet szenvedett, mert előbb meg kellett tisztítani súlyosan mérgező anyagoktól az új helyet, ahol korábban egy gázgyár működött.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?