Megerőszakoltak, majd kivégeztek egy oknyomozó újságírót

Viktoria Marinova

A bulgáriai Ruse városában brutálisan megverték, megerőszakolták majd kivégezték a 30 éves Viktoria Marinova újságírót, aki a bTV csatorna szerkesztőségében dolgozott.

A bTV az első nem állami kereskedelmi országos televízió, ami a Central European Media Enterprises (CME) tulajdonában áll. Ez a legnézettebb csatorna az országban.

Marinova haláláról az nemzetközi oknyomozó szövetség, az OCCRP számolt be, a terminal3.bg helyi portál pedig arról ír, hogy megkínozhatták és megerőszakolhatták a nőt. Az első információk szerint megfulladhatott.

Holttestét a ruszei kikötőben találták meg, szinte felismerhetetlen állapotban.

Az OCCRP nevű nemzetközi, oknyomozó újságírókat tömörítő szervezet szerint az utolsó anyaga szeptember 30-án ment adásba, ebben Bíró Attilával, a román RISE-projekt vezetőjével, valamint a bolgár Bivol újságírójával Dimitar Sztojanovval beszélt a GP-gate néven emlegetett ügyről. Ennek lényege, hogy az újságírók feltárták, Bulgáriában több millió leványi európai uniós megbízást szabálytalanul használtak fel a helyi építőipari cégek. A bonyolult konstrukcióban titkos tanácsadói szerződésekkel csaltak el pénzeket.

A Bivol két munkatársát őrizetbe is vették a rendőrök, amikor megpróbálták megakadályozni, hogy megsemmisítsék az EU-s támogatások eltrükközéséről szóló dokumentumokat.

Marinova tehát az uniós források és állami pályázatok lehívásával foglalkozó tanácsadó cégekhez köthető korrupcióval foglalkozott. Hasonló ügyben nyomozott Ján Kuciak is.

(168ora.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?