Fejlesztések és beruházások a párkányi Ady Endre Alapiskolában

Ady Endre Alapiskola
Párkány |

Új összekötő folyosóval, kültéri szaktanteremmel, közlekedési pályával és tanösvénnyel bővült a párkányi Ady Endre Alapiskola. A fejlesztés egy része önkormányzati támogatásból és az iskola saját költségvetéséből, más része pályázati pénzből valósult meg.

 

„Örülök, hogy a városban prioritást élveznek az oktatási intézmények, hiszen aki az óvodákat és az iskolákat támogatja, a jövőt támogatja” – mondta a beruházások ünnepélyes átadásakor Fodor Zsuzsanna igazgató.

Az iskola pavilonjait összekötő folyosót három éve Smidt Tamás építész tervezte. A terv része volt több beltéri és egy szabadtári szaktanterem is. „Figyeltük a pályázati lehetőségeket. A kiírt pályázatok azonban nem tartalmazták az épületfelújítást, csupán a meglevő szaktantermek átalakítását. Ezért az összekötő folyosó és a szabadtári szaktanterem – ami a teátrum nevet kapta – a fenntartó és az iskola finanszírozásából készült el. A folyosónak köszönhető, hogy a gyerekeknek rossz időben már nem kell futva megtenniük az osztályok és a szaktantermek közötti távot” – magyarázta az igazgató. A szaktermek kialakítására a városi hivatal 185 ezer eurót nyert európai uniós pályázatból, ennek köszönhetően hamarosan elkezdődhet a politechnikai, kémiai és informatikai szaktanterem átépítése is.

 

Az ünnepi ceremónián átadták a közlekedési parkot és a régióismereti tanösvényt is. A közlekedési pályát az iskola egykori tanítványa, Halló Dávid tervezte. „A kisdiákok a gyakorlatban sajátíthatják el a közlekedési szabályokat és ismerhetik meg a közlekedési táblákat. A pályán szívesen látják az óvodásokat is egy kis rollerezéssel egybekötött gyakorlati oktatásra” – jegyezte meg Fodor Zsuzsanna. A térség híres szülötteit, történelmét, hagyományait, természeti és épített kincseit bemutató régiós tanösvény tavasszal készült el. A táblák szöveg- és képanyagát az iskola pedagógusai (Bacsó Péter, Németh Anita, Ugrik Angelika, Kerekes Andrea, Hajtman Kornél, Himmler György és Valent Ákos) gyűjtötték össze és dolgozták fel.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?