Túlterhelt kamionok a Dunaszerdahelyi járásban

Dunaszerdahely |

Sorozatosan követnek el szabálysértést a teherfuvarozók azzal, hogy a tehergépkocsik rendszeresen nagyobb súlyú rakományt szállítanak a megengedettnél. Ezzel rongálják az utakat, ami sok esetben balesetveszélyes lehet.

 

A nagyszombati forgalmi felügyelet trendszeresen végez ellenőrzéseket a tehergépkocsik terheltségéről, az utóbbi pár hétben kétszer egymás után is ellenőrzést tartottak a Dunaszerdahelyi járásban. Mindkét alkalommal ugyanott, és mind a kétszer több olyan kamiont is kiszűrtek, amelyek a megengedettnél jóval nehezebb rakományt szállítottak. Az első ellenőrzésnél két tehergépjármű több mint 14 tonnával, egy, a második ellenőrzésnél megállított kamion 15,2 tonnával haladta meg a megengedett súlyhatárt. „Az ilyen szabálysértéseknél a gépkocsivezető helyszíni pénzbírságot kap, a legnagyobb összegű büntetés 650 euró lehet. A járművet üzemeltető cégközel 800 eurós pénzbüntetéssel sújtható, a rakodást végző vállalat pedig, amely a sofőr tudta nélkül terhelte túl a kamiont, 3500 eurós büntetést kaphat – tájékoztatott Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?